PREDSJEDNIK BOGAVAC ČESTITAO USTOLIČENJE MITROPOLITU JOANIKIJU

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac, u ime Opštine Berane i svoje lično ime, čestitao je ustoličenje mitropolitu Joanikiju: ,, Vaše preosveštenstvo, mitropolite Joanikije, kao Episkop budimljansko-nikšićki više od 20. godina stolovali ste u manastiru Đurđevi Stupovi u Beranama, koje je sjedište Eparhije budimljansko-nikšićke i samim tim pokazali da ste dostojan naslednik Vaših velikih prethodnika.


Za vrijeme svoje službe na pravi način ste propovijedali pravoslavnu vjeru, ujedinili podijeljeni pravoslavni narod i unijeli novu duhovnu energiju u život Srpske pravoslavne crkve u našoj Eparhiji.


Unapređivali ste odnose sa drugim konfesijama u Crnoj Gori i time pokazali svoju veličinu kao duhovni vođa većinskog pravoslavnog naroda. Predvodili ste veličanstvene litije za vrijeme borbe za odbranu svetinja i izmjenu spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.
Slavimo Vaše ustoličenje, uvjereni da ćete naš narod voditi mudro, odvažno i hrabro, kao do sada i dostojno naslijediti blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

U to ime želim Vam svako dobro od Boga.
DOSTOJAN“- navodi se u čestitci predsjednika Bogavca.

Izvor : Opština Berane

Povezane vijesti

Promjenljivo i dosta toplo do 30 stepeni

Na sjeveru Crne Gore danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i dosta toplo vrijeme. Na jugu promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode, a lokalno je