Premijer Abazović i ministar Joković posjetili „Kuću meda“: Pčelarstvo nije samo proizvodnja meda, već očuvanje kompletnog ekosistema!

Crna Gora ima preko 2500 vrijednih pčelara koji zajedno sa čelnim ljudima “Kuće meda” proizvode med

Foto: Vlada CG

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede g. Vladimir Joković, u prisustvu predsjednika Vlade Crne Gore g. Dritana Abazovića, državnog sekretara g. Stevana Gajevića i saradnice u Direktoratu za poljoprivredu gđe Dragane Šutović, posjetio je danas Kuću meda.

““Crnogorski med” će postati brend i brzo završiti na prestižnim tržištima, sa akcentom na Bliski Istok gdje smo već ostavrili prve kontakte.

Foto: Vlada CG

Pčelarstvo nije samo proizvodnja meda, već očuvanje kompletnog ekosistema!” istakli su prilikom današnje posjete.

Ministar Joković je u svom obraćanju uputio čestitke na postignutim rezultatima i tom prilikom kazao da je razvoj pčelarskog sektora u Crnoj Gori zasnovan na prirodnim potencijalima.

Foto: Vlada CG

„Pčelarstvo kod nas ima dugu i bogatu tradiciju i predstavlja značajnu oblast kojoj poklanjamo punu pažnju“ kazao je ministar Joković

Direktor Kuće meda, g. Vladimir Radulović se u uvodnom obraćanju zahvalio delegaciji na posjeti, te istakao da ovaj objekat predstavlja jedinstven projekat na prostoru bivse Jugoslavije, sa sadržajima koji su usmjereni na servisiranje pčelara.
Pčelarstvo je, po njegovim riječima, specifična grana. Naglasio je da zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, rade kontinuirano na kreiraju zajednickih podsticajnih mjera.

„Projektovane su podsticajne mjere koje iziskuju učešće pojedinaca, a naše pčelare odlikuje optimizam i upornost.“

Podsjetio je da značajan segment ovog projekta predstavlja i izrada katastra pčelinjaka, gdje su popisani stacionirani pčelinjaci sa lokacijom korištenjem GPS-a, što je pretočeno u kartu Crne Gore u elektronskom obliku u koju su unešeni dobijeni podaci za svaki pčelinjak i njegovog vlasnika, a koji će nam biti osnova za kreiranje mjera podrške u pčelarstvu, što će pomoći i pčelarima da planiraju svoju proizvodnju.

Povezane vijesti

Danas sjednica Vlade

Vlada Crne Gore danas će održati 67. sjednicu po redu. Početak sjednice zakazan je za 11 časova Sjednicu možete pratiti uživo na našem portalu