Premijera „Jorgovana“ na FEST-u: Inspiracija „Ranjeni orao“

Premijera novog domaćeg filma „Jorgovani“ Siniše Cvetića biće održana 27. februara u okviru Takmičarskog programa 52. FEST-a, najavila je juče autorska i glumačka ekipa u Beogradu.

Radnja filma prati odnose bračnog para glumaca Katarine i Igora koji su zajedno na ekranu i snimaju TV seriju „Kad zamirišu jorgovani“.

Reditelj Siniša Cvetić rekao je da je od producenata dobio zadatak da smišlja scenario.

„Mi smo se onda sjetili Ivana Bosiljčića i Slobode Mićalović, donekle nam je inspiracija bila uspješna serija ‘Ranjeni orao’, da ih vidimo u drugačijim ulogama“, rekao je Cvetić.

Dodaje da je sa scenaristom Davidom Jakovljevićem prvo imao ideju da snime film koji bi aludirao na poznato suđenje između bivšeg holivudskog bračnog para Džonija Depa i Amber Herd, ali su od toga odustali, jer bi im bilo suviše dosadno da se prikazuje samo odnos u sudnici.

„Zato smo snimili komediju, koja je zapravo i društvena satira, melodrama, ima više žanrova“, rekao je Cvetić.

Glumica Sloboda Mićalović Ćetković rekla je da „Jorgovani“ nije isključivo komercijalni film već autorski kamerni film.

„Bosiljčić i ja smo u sasvim drugom svjetlu, odnosu, pokazali smo neku novu stranu. Sve je ovdje surovije, životnije, mračnije“, ocenila je Mićalović.

Ivan Bosiljčić vjeruje da će film „Jorgovani“ biti gledan i da će se publici izuzetno svidjeti.

Gordan Kičić u filmu glumi prepotentnog filmskog i TV režisera, i kaže da mu je bila „zanimljiva perspektiva dva momka reditelja i scenariste“, gdje su „spojili duhovitu, oporu i surovu priču“.

Osim njih u filmu glume i Milutin Mima Karadžić, Isidora Janković, Jovan Jovanović, Jana Bjelica, Nebojša Dugalić, Pavle Čemerikić, Nenad Okanović, Vahid Džanković, Petar Vasiljević

Povezane vijesti