Prevario tri osobe i uzeo preko 170 hiljada eura?

Barska policija sumnjiči dvadestjednogodišnjaka da je izvršio tri krivična djela

Barska policija uhapsila je A.P. (21) zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela falsifikovanje isprave u sticaju sa krivičnim djelom prevara i ostvario protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 172.000 eura.

„On je, kako se sumnja, pred notarom, u postupcima sačinjenja notarskih zapisa ugovora o prodaji nepokretnosti u svojini predstavljenog vlastodavca, državljanina Republike Turske, u tri navrata, u septembru ove godine, upotrijebio neistinitu ispravu punomoćja drugog lica iz Republike Turske, koja sadrži lažno ovlašćenje da prijavljeni može da proda nepokretnosti u svojini vlastodavca u Baru“, kazali su iz Uprave policije.

Tim je, navode, doveo u zabludu kupce da je on opunomoćen da raspolaže nepokretnostima vlastodavca i naveo osobu iz Bara da mu isplati iznos od 100.000 eura, još jedno lice iz Bara da mu isplati iznos od 22.000 eura i jedno lice iz Republike Srbije da mu isplati iznos od 50.000 eura, čime je ostvario protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 172.000 eura.

„Obaviješten je postupajući tužilac koji je nalozio da se A.P. liši slobode zbog sumnje da je izvršio zadrzi zbog osnovane sumnje da je izvršio gore opisana krivčna djela i da mu se sprovede u zakonskom roku na dalje postupanje“, kazali sz iz policije.

Izvor: Vijesti

Povezane vijesti

U Kolumbiji ubijen Žabljačanin

Pogođen je sa tri hica, a tamošnje vlasti pokušavaju da identifikuju ubice uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera Žabljačanin S.M ubijen je juče oko podne