Pripadnici ROSU pucali na vozilo u kojem su bili Srbi: Ima ranjenih

Delević je pogođen u predjelu lijevog grudnog koša i ima ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković saopštio je da su pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina i da je tom prilikom ranjen Miljan Delević.

Delević je pogođen u predjelu lijevog grudnog koša i ima prostrijelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu. Njegov suvozač Dušan S. tek puk srećom je prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan-  navodi se u saopštenju.

Kako je Petković dodao, pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu željeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga Rosu policija maltretira, prenosi Kosovoonline.

Kurtijevi specijalci Rosu nema šta da traže na sjeveru KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi. Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na sjeveru upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo. Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na sjeveru KiM– naveo je Petković

Povezane vijesti