Pritvor zbog sumnje za obljubu sa djetetom: Plavljanin negirao djelo

Sudija za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vukomir Bošković juče je saslušao U.M. (27) iz Plava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo silovanje i krivično djelo obljuba sa djetetom na štetu maloljetne ženske osobe i odredio mu jednomjesečni pritvor.

„Ništa od ovoga što mi stavljaju na teret nije tačno. Sve mi je namjestio Centar za socijalni rad, a novinari već pišu kao da su me osudili. Utvrdiće se istina, jer je i navodna žrtva kazala da nije tačno da sam ovo uradio“ kazao je U.M. na saslušanju.

On je, kako se sumnja, 6. aprila 2020. godine izvršio krivično djelo silovanje na štetu ženske osobe koja je u tom trenutku imala 12 godina, na način što je upotrebom psihoaktivne supstance onesposobio djevojčicu i izvršio krivično djelo.

„Krivično djelo obljuba sa djetetom osumnjičeni je izvršio u julu 2021. godine na štetu iste djevojčice na način što je, kako se sumnja, prilikom susreta sa njom imao seksualne odnose iako je bio svjestan da oštećena ima 13 godina i da je psihički i fizički nezrela“ piše u rješenju o određivanju pritvora.

Protiv U.M. je prethodno podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo vanbračna zajednica sa maloljetnikom.

Ministar unutrašnjih poslova nedavno je izjavio da je 8. novembra o ovom slučaju obaviješten državni tužilac u Bijelom Polju. Kazao je da je 12. novembra baka djevojčice prijavila njen nestanak, kada su pozvali djevojčicu da dođe u policiju. Ona je tamo, uz prisustvo njene bake i službenice Centra za socijalni rad, izjavila da se udala za tog muškarca, da želi da živi sa njim i da će dići ruku na sebe ako je neko nasilno odvede od njega. Ministar je tada saopštio da se djevojčica sa službenicom Centra vratila kod tog muškarca.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti

Novak u četvrtfinalu Rolan Garosa

Srpski teniser lako pobijedio Peruanca Huana Pabla Variljasa Naјbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. U meču četvrtog kola, Novak je