PRIVEDEN R.J IZ PODGORICE: NAPAO POLICAJCA, PRONAĐENA VEĆA KOLIČINA ORUŽJA

R.J. je uz krivičnu prijavu sproveden tužiocu koji je za ovo lice donio rješenje o zadržavanju do 72 časa, kazali su iz policije

Pripadnici podgoričke policije su, zajedno sa pripadnicima Grupe za protivdiverzionu zaštitu tima, a postupajući po naredbi Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi, prema nezvaničnim informacijama, R.J (46) u mjestu Rogami i u mjestu Radovče.

  • U vršenju pretresa učestvovali su i službenici Direktorata za vanredne situacije. Pronađen je puškomitraljez M-84 7.9 mm, automatska puška M-70 7.62 mm sa osam okvira, automat sa tri okvira, puška Mauser kalibra 8 mm, puška Zastava Arms M-70 kalibra 30 – 06 sa optikom, lovački karabin M-98 kalibra 8×57, pištolj Pietro Bereta, obrušenog fabričkog broja, kalibra 9 mm, pištolj Brovning 9mm Luger, optika- rečeno je iz policije.

Osim toga pronađeno je i 14 metara sporogorećeg štapina, 190 komada detonatorskih kapisli, cijev od pištolja izbrušenog fabričkog broja, cijev od puške izbrušenog fabričkog broja, startni pištolj, suzavac i ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, električna palica, zaštitna gas maska, protivtenkovska mina, minobacačka granata, 112 štapina dinamita, 40 komada privrednog eksploziva, 16 ručnih bombi, 3.338 komada municije različite vrste i kalibra, kao i rezervni djelovi od puške.

  • Upoznat je nadležni tužilac po čijem je nalogu R.J. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. R.J. je uz krivičnu prijavu sproveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost, koji je za ovo lice donio rješenje o zadržavanju do 72 časa- kazalči su iz policije.

Izvor: portal Dan
Foto: Uprava policije

Povezane vijesti

Lekić izlazi na crtu Đukanoviću?

Partiјe pobјednice na izborima 20. avgusta 2020. godine očigledno smatraјu da sadašnji predsјednik Crne Gore Milo Đukanović predstavlja naјveću smetnju konstituisanju njihove vlasti Dio parlamentarne