Kompanija Ošngejt: Posada nestale podmornice Titan je umrla

„Tugujemo zbog gubitka života“, navodi se u saopštenju Ošngejt

Kompanija Ošngejt, vlasnik podmornice Titan, saopštila je da su posada „nažalost izgubljena“, prenijela je agencija Rojters.

„Tugujemo zbog gubitka života“, navodi se u saopštenju Ošngejt.

Obalska straža SAD saopštila je ranije danas da je robotizovana podmornica na daljinsko upravljanje (ROV) u blizini broda „Titanik“ pronašla „polje krhotina“ u oblasti pretrage.

Stručnjaci u okviru zajedničke komande procjenjuju informacije, prenosi BBC.

Američka obalska straža će na konferenciju za novinare, planiranoj poslije 21 sat, iznijeti više detalja.

Stručnjak za potrage i spašavanje Dejvid Merns, koji je prijatelj dvojice putnika na podmornici Titan, kazao je ranije da su pronađene krhotine „djelovi podmornice“.

On je u TV prenosi uživo na Skaj njuzu kazao da je dio vocap grupe u kojoj su ljudi iz timova koji tragaju za podmornicom.

„Upravo su mi rekli da su među krhotinama pronađeni okvir za pristajanje i zadnji poklopac podmornice. Ovo je nekonvencionalna podmornica, taj zadnji poklopac ima šiljasti kraj, a okvir za pristajanje je ono na čemu je cijela podmornica položena i na šta pristaje kad dotakne dno. To potvrđuje da su među krhotinama pronađeni djelovi podmornice Titan“, kazao je Merns.

Podmornica kojom upravlja OceanGate Expeditions, čiji se direktor i osnivaš Stokton Raš takođe nalazi u kapsuli, nestala je u nedjelju kod obale Njufaundlenda.

U trenutku nestanka u kapsuli je ostalo zaliha kiseonika za 96 sati.

Te zalihe su istekle danas prije podne

Povezane vijesti