PROTESTI u Srbiji: Policija blokira aktiviste

Veliki protest građana, ekoloških aktivista i organizacija zbog donesenih zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i eksproprijaciji, počeo je danas u 14 časova širom Srbije.

Foto: Milan Ilić/RAS Srbija

Osim Beograda blokirane su i dionice u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Šapcu, Valjevu, Gornjem Milanovcu, Preljini, Kragujevcu i Kruševcu.

Pored navedenih saobraćajnica organizatori su takođe saopštili da postoji mogućnost blokade i nekih drugih iznenada.

Foto: Milan Ilić/RAS Srbija

Ekološki aktivisti, koji su najavili za danas blokadu Gazele i Mostarske petlje zbog donesenih zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i eksproprijaciji, okupili su se u Savskoj ulici, nadomak Gazele, ali im policija nije dozvolila da prođu dalje.

Prilikom protesta došlo je do verbalnog sukoba sa policijom, kao i guranja ali kako srpski mediji prenose bez prekomjerne upotrebe

Aktivisti su naveli da će pokušati da nađu drugi put, uporni u tome da ne odustaju od svog cilja. Oni su se okrenuli na drugu stranu, pa su kasnije došli u Ulicu kneza Miloša, gdje ih je sačekao kordon žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracije.

Prema informacijama aktivista, u Novom Sadu policija se sukobila sa njima na mostu Duga, te je došlo do hapšenja.

Na blokadama je prisutan veliki broj pripadnika žandarmerije, koji pokušavaju da spriječe građane da zaustave saobraćaj.

Povezane vijesti