Prvi koncert Gradskog hora oduševio publiku

U prepunoj sali Centra za kulturu Berane održan je juče u večernjim časovima prvi koncert Gradskog hora. Koncert , koji je sa raznolikim repertoarom predvodila profesorica Ivana Pantović, završna je tačka dugačkog puta koji broji sate i dane vježbe i usavštavanja, ali ujedno i podstrek za dalji rad. Organizator koncerta je Opština Berane, odnosno Sekretarijat za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO i Centar za kulturu Berane. Koncertu je prisustvovao potpredsjednik Opštine Darko Stojanović sa saradnicima.

Gradski hor osnovala je Opština Berane u cilju njegovanja bogate muzičke kulture beranskog kraja.  Oformljen je 2020.godine. Početnički entuzijazam hora omela je pandemija virusa Korona, te su probe na samom početku bile rijetke zbog strogih epidemioloških mjera, straha i neizvjesnosti. Hor trenutno  broji 22 člana. Na koncertu su nastupali: Nino Bojović, Slobodanka Boričić, Katarina Osmajlić, Adela Grubić, Dragana Barjaktarović, Željka Pantović, Jelena Spalević, Dušica Knežević, Maja Jokić, Olivera Drašković, Marija Iritano, Milica Novović, Anja Boričić,Marija Babović, Sara Joksimović, Danojla Popović,Jovana Rajković, dok su  Vlajko Labudović, Hana Međedović, Tamara Bubanja, Marija Otović, Marina Malezić i Anđela Dabetić, bili spriječeni da budu na sinošnjem događaju.

Dio repertoara su bile numere: Ivangrade, Čobanine, Kad Hodaš, Adio, Cesarica i drugeNumera Nazad, nazad Kalino Mome u izvođenju beranskog  hora  izazvala je oduševljenje publike koja je nagrađena višeminutnim aplauzom.

Gosti koncerta bili su  Stanija Labudović, vokalna grupa Gorske oči pod vođstvom Ivane Pantović, Milica Milović, Mirjana Novović i Luka Đačić. Program je vodila Irina Zečević.

Povezane vijesti