Prvo ga smenjuju, pa mu nude funkcije

Gostujući u emisiji „Argumenti“ na TVCG, Zdravko Krivokapić je komentarisao odluku ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da ne produži mandar doskorašnjem v.d direktora Uprave prihoda i carina Aleksandu Damjanoviću.

„Vlada, a posebno ministar finansija, je smatrao da za kompleksnije probleme i bolju funkciju ponudi to Damjanoviću, šta će to biti, ja ne mogu reći“, kazao je on.

Ipak je šverc cigara glavni problem.
Nekima iz Vlade očito neodgovara da se prekine šverc cigareta zato dovode nekredibilne njihove kadrove, koji će „zanemariti“ nečije nelegalno bogaćenje.

Zašto Vlada smjenjuje one koji se uspješno bore protiv šverca i organizovanog kriminala?
Da li je to jedno od načela partije koju će osnovati Krivokapić? – skloniti i razriješiti ljude koji profesionalno obavljaju svoj posao.
UPC je, kada je Damjanović bio na njenom čelu, napravio zavidne rezultate na suzbijanju šverca cigareta i droge.

Sve to dokazuje poštovanje službenika Uprave carina koji su podnijeli inicijativu za preispitivanje odluke razrješenja, u kojoj su naveli da je Damjanović svojim posvećenim radom, stručnošću dao doprinos povećanju profesionalnog i moralnog kredibiliteta Uprave prihoda i carina, povećanjem budžetskih prihoda, rukovodeće se pritom isključivo interesima građana.
Inicijativu su potpisala 283 službenika Uprave prihoda i carina i građana.

Ministar finansija nije zadovoljan zavidnim rezultatima na suzbijanju šverca cigareta i droge? Ili samo pokušava da skloni ljude koji stručno i posvećeno obavljaju svoj posao kako bi destabilizovao političku situaciju u zemlji i tako pomogao Krivokapiću u osnivanju nove partije.

Pa onda se postavlja pitanje Krivokapiću, da li je u pitanju svojevrstan cinizam?
Smijeniti čovjeka koji je napravio vidljive rezultate, a onda ga nakon par dana pohvaliti i ponuditi mu drugu funkciju.
Ako stvarno nekoga doživljavate kao profesionalca, kako ste sami rekli, zašto ga smjenjujete?
Dozvoljavate sebi da kvalitetnog, profesionalnog, i vrhunskog ekonomistu sujetno eliminišete, pa onda nakon par dana smišljeno mu nudite novo radno mjesto.

Jasno je, da se ima namjera omalovažanja ljudi koji su kvalitetniji od ovih koji namjeravaju da na tuđim leđima formiraju partije i da samim tim imaju DPS-ovsku kontrolu nad svemu što može po njih biti „profitabilno“.

Piše: Budim Info

Povezane vijesti