Prvostepena presuda ubici Šejle Bakije – 40 godina robije

Sudija Veljko Radovanović izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 40 godina Iliru Đokaju, za krivično djelo teško ubistvo, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

Tužilaštvo je teretilo Đokaja da je 30.septembra prošle godine u Tuzima sa umišljajem i iz niskih pobuda lišio života Šejlu i ranio njenog oca Šabana Bakiju(19).

Osumnjičen je da je istom prilikom sa umišljajem doveo u opasnost članove Šejline porodice Šabana, Indiru i Bada Bakiju.

Djelo je izvršeno na način što je Đokaj na terasi porodične kuće oštećenih, iz obijesti i osjećaja posjedovanja oštećene Šejle Bakije, a zbog njenog odbijanja da obnovi ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, ispod dukserice uzeo pištolj i ispalio nekoliko projektila u pravcu oštećene, od kojih je zadobila teške i po život opasne povrede usled kojih je nastupila smrt”. Tom prilikom pogođen i Bade Bakija, koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Osumnjičeni se nakon toga udaljio prema vozilu parkiranom ispred kuće, a kada je vidio da Šaban Bakija ide za njim, ispalio je još jedan projektil u njegovom pravcu, koji ga je pogodio.

Pošto je ušao u svoje vozilo, u trenutku dok su se na terasi nalazile oštećena Indira i Bada Bakija, ispalio je još dva projektila u njihovom pravcu, a potom se udaljio sa lica mjesta.

Branilac optuženog je najavio žalbu na prvostepenu presudu.

Ovaj femicid izazvao je ogromnu pažnju i ogorčenje crnogorske javnosti a i cijelog regiona.

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.