Putin: Branimo svoje interese, nikad se nećemo povući

Za razliku od prošlogodišnjeg novogodišnjeg obraćanja kada se pojavio okružen vojnicima u uniformi, Putin je danas proglasio da će 2024. biti „godina porodice“

Rusija je u protekloj godini čvrsto branila svoje nacionalne interese i nikad se neće povući, poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin u novogodišnjem obraćanju, bez izričitog pominjanja Ukrajine.

– Više puta smo dokazali da možemo da riješimo najteže zadatke i da se nikad nećemo povući, jer nikakva sila nas ne može podijeliti, rekao je Putin danas u televizijskom obraćanju.

Putin, kako prenosi Radio Slobodna Evropa, nije direktno pomenuo rat u Ukrajini koji je počeo prije gotovo dvije godine, ali je više puta aludirao na njega, odajući priznanje vojnicima „ruskim herojima“.

Za razliku od prošlogodišnjeg novogodišnjeg obraćanja kada se pojavio okružen vojnicima u uniformi, Putin je danas proglasio da će 2024. biti „godina porodice“.

– Mi smo u 2023. godini čvrsto branili naše nacionalne interese, našu slobodu i našu bezbjednost, naše vrijednosti, rekao je Putin.

On je kazao da je uvjeren da Rusija prolazi kroz „istorijsku fazu“ i da će biti još snažnija naredne godine

Povezane vijesti

Vlada u petak o Brđaninu

Komisija proslijedila izvršnoj vlasti Šaranovićev predlog za razrješenje direktora Uprave policije Vlada Crne Gore odlučivaće na sjednici u petak o razrješenju šefa policije Zorana Brđanina,