Putin odlikovao Sigala: „Orden prijateljstva“ za „veliki doprinos razvoju međunarodne kulturne i humanitarne saradnje“

Specijalista za aikido Stiven Sigal (70) bio je jedna od zvijezda američkih akcionih filma 1980-ih i 1990-ih.

Ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao je danas američkog glumca Stivena Sigala, bivšu holivudsku zvijezdu koja je posljednjih godina postala aktivni branilac ruskog predsjednika.

Putin je potpisao ukaz kojim se glumcu dodjeljuje „Orden prijateljstva“ za „veliki doprinos razvoju međunarodne kulturne i humanitarne saradnje“, navodi se u dokumentu objavljenom na zvaničnom pravnom sajtu ruske vlade.

Specijalista za aikido Stiven Sigal (70) bio je jedna od zvijezda američkih akcionih filma 1980-ih i 1990-ih.

Kako je njegova karijera jenjavala, glumac rodom iz Lansinga u Mičigenu postepeno se približavao autoritarnim liderima, uključujući šefu Kremlja.

Sigal je 2016. dobio ruski pasoš iz ruku Vladimira Putina, uz zadržavanje američke nacionalnosti.

Od tada glumac živi u Rusiji, čak se pridružio jednoj nacionalističkoj partiji 2021. godine.

Glumac je u avgustu otputovao je u istočnu Ukrajinu kako bi se sastao sa liderom proruskih separatista u Donjecku, Denisom Pušilinom i pružio mu podršku.

Za 70. rođendan Vladimira Putina u oktobru, Sigal je snimio video snimak podrške ruskom predsjedniku, kojeg je nazvao „jednim od najvećih svjetskih lidera“.

„Zaista se nadam i molim se da dobije podršku, ljubav i poštovanje koje mu je potrebno. I da se sve trenutne nevolje brzo završe i da ćemo živeti u miru u svetu“, rekao je Sigal

Povezane vijesti