Putin tvrdi da se Rusija zalaže za mir: Zapad šalje milijarde u Ukrajinu da razbukta konflikt

Oni koji izazivaju ove tragedije, kako je objasnio ruski predsjednik, imaju za cilj sopstveni profit

Najveći dio zemalja svijeta danas je zainteresovan za nezavisan razvoj i očuvanje svoje kulture i tradicije, rekao je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

U uvodnom izlaganju na otvaranju 11. Moskovske međunarodne konferencije o bezbjednosti, Putin je istakao da se nastavlja formiranje multipolarnog svijeta, ali da se u isto vrijeme u različitim djelovima planete ponovo razbuktavaju stari konflikti, a započinju se i novi.

Oni koji izazivaju ove tragedije, kako je objasnio ruski predsjednik, imaju za cilj sopstveni profit. NATO nastavlja da razvija i jača svoje ofanzivne kapacitete, a sve to se dešava u isto vrijeme dok prestaje da važi kontrola naoružanja, dodao je on.

Zbog toga, kako je rekao, smanjenje bezbjednosnih rizika biće moguće samo ako se međunarodna zajednica ujedini.

Ipak, Rusija nastavlja da se zalaže za mir i formiranje jednog pravednog svijeta, dok u isto vrijeme Zapad šalje svoje stručnjake, plaćenike i milijarde dolara u Ukrajinu, a sve to kako bi se konflikt razbuktao.

Putin se osvrnuo i na situaciju u Africi i podsjetio da su se i Centralnoafrička Reopublika i Mali našli na udaru terorističkih grupa, nakon što je Zapad izvršio intervenciju u Libiji

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u