Putin: Velika većina boraca „Vagnera“ su patriote koje su iskoristili

Po mojim direktnim uputstvima donijete su odluke da se izbjegne krvoproliće, rekao je Putin

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin obratio se večeras građanima. Njegovo obraćanje su najavili svi ruski mediji, a zanimljivo je da je za večeras najavljeno i obraćanje predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka.

Putin se zahvalio građanima Rusije i vojnicima za podršku, i rekao je da je situacija pokazala da su sve ucjene i neredi osuđeni na neuspjeh.

– Javnost, stranke, vjerske organizacije, cijelo društvo zauzeli su čvrst stav u podršci ustavnom poretku. Organizatori pobune, koji su izdali zemlju, izdali su one koji su bili sa njima. Velika većina boraca grupe „Vagner“ su patriote koje su iskoristili – rekao je Putin.

Ruski predsjednik je istakao i da su organizatori pobune željeli da se vojnici međusobno ubijaju, a da je i Kijev htio isti ishod.

– Hrabrost i samopožrtvovanje palih junaka pilota spasili su nas od strašnih posljedica. Želim da se zahvalim svim vojnicima. Ogromna većina Vagnerovih boraca su patriote domovine, koji su iskorišćeni. Po mojim direktnim uputstvima donijete su odluke da se izbjegne krvoproliće – rekao je Putin.

On je rekao da svi pripadnici Vagnera koji hoće da potpišu ugovor sa Ministarstvom odbrane to mogu da urade, a oni koji ne žele mogu da odu u Bjelorusiju

Povezane vijesti