Račić: KBC Berane ima veliki značaj za Berane, Andrijevicu i cijeli sjever Crne Gore

„Berane je, uvijek bilo diskriminisano od strane tridesetogodišnjeg režima Demokratske partije socijalista (DPS), a Socijalistička narodna partija (SNP) je na čelu sa Dragoslavom Šćekićem sa koalicionim partnerima 2014. godina isčupala Berane iz kandži urušenog sistema, i svih ovih godina pokazala kako se domaćinski treba odnositi prema svom gradu, a u proteklih godinu dana kako se odnositi prema državi i građanima“

Za vrijeme trajanja 43. Vlade napravljen je veliki pomak u razvoju Berana, Andrijevice i cijelog sjevera Crne Gore. Ovaj posao nastavljamo i kao dio 44. Vlade, poručila je kandidatkinja za poslanicu na listi „SNP – Demos – Za tebe“ i direktorica Doma zdravlja Andrijevica Milica Račić.

Berane je, smatra ona, uvijek bilo diskriminisano od strane tridesetogodišnjeg režima Demokratske partije socijalista (DPS), a Socijalistička narodna partija (SNP) je na čelu sa Dragoslavom Šćekićem sa koalicionim partnerima 2014. godina isčupala Berane iz kandži urušenog sistema, i svih ovih godina pokazala kako se domaćinski treba odnositi prema svom gradu, a u proteklih godinu dana kako se odnositi prema državi i građanima.

„Berane je pokrenuto zahvaljujući mehanizmu udruženih časnih snaga, jer smo svi imali jedan zajednički cilj, da od našeg grada napravimo ono što je danas. Mnogo značajnih projekata krenulo je iz Berana, kada je na čelu lokalne samouprave bio Šćekić a dosta njih se sada realizuje – prvi besplatni udžbenici za sve osnovce, redovne stipendije i nagrade najboljim đacima i studentima, mnogi kulturni i vjerski programi, rekonstrukcija sportskog centra, i gradskog stadiona, pored ulaganja u mladost, sport i obrazovanje, ulagali smo i u putnu infrastrukturu, vodili smo računa o svim kategorijama društva..“, navela je ona.

Ističe da je Vlada po prvi put okrenuta i prema sjeveru, pa je tako izvršena transformacija Opšte bolnice u Beranama u Kliničko bolnički centar, što će, smatra Račić, pored pružanja brze i kvalitetnije zdravstvene zaštite za cijeli sjeverni region, otvoriti mogućnost za veliki broj zaposlenja medicinskog i nemedicinskog kadra.

„Pored transformacije, sada već, KBC Berane opremljen je najkvalitetnijom medicinskom opremom, od novog rengen aparata, najsavremenijeg mamografa, rekonstrukcije objekata unutar ove zdravstvene ustanove, priprema se i objekat koji će biti namijenjen za najsavremeniju angiosalu. Pored ulaganja u zdravstvo, u Beranama je započeto niz projekata (završeno je idejno rješenje za CITES centar, potpisan Memorandum o valorizaciji aerodroma), koji će ga učiniti centrom sjevera“.

Dodaje da je nivo zdravstvene zaštite unaprijeđen i u Domu zdravlja Andrijevica, gdje će u narednom periodu građani na usluzi imati savremni rendgen aparat.

„Rekonstruisan je određen broj kancelarija kako bi se zaposlenima olakšao rad i stvorio prijatan ambijent za prijem pacijenata. U planu je i kompletna unutrašnja rekonstrukcija zgrade, za koju su sredstva obezbijeđena. Sada slijedi administrativni dio posla poslije kojeg će radovi ubrzo početi. Intenzivno radimo na obnavljanju voznog parka, kako bi našim sugrađanima pružili što sigurniji i udobniji transport do drugih zdravstvenih ustanova na teritoriji Crne Gore i inostranstva. U proteklom periodu zaposlili smo mlade ljude koji će ostati u Andrijevici, a koji su, godinama u nazad, od strane režima DPS-a, zanemareni i prepušteni sami sebi, prinuđeni da posao traže u centralnom i južnom regionu naše države“.

Poručuje da je SNP od preuzimanja vlasti u Beranam i Andrijevici fokus stavila na mlade ljude koji su pokretač i pokazao da „istrajnim i časnim radom dolaze do vidljivih rezultata na koje smo ponosni“.

„Naši građani će to prepoznati, i podržati nas da nastavimo dalje u zdravom razvoju i unapređenju naše države i Berana, jer uvijek smo se borili za sjever, za obrazovanje, za mlade, za zdravu sredinu, za bolji život, za Berane, za građansku Crnu Goru, za tebe!“

Povezane vijesti

Njujork ostaje finansijski centar svijeta

Njujork je zadržao poziciju vodećeg finansijskog centra, dok je London na globalnoj ljestvici potvrdio drugo mjesto, nadmašivši Singapur i Hong Kong. Njujork je u samom

Kako se pravilno čuvaju orašasti plodovi?

Orašasti plodovi su veoma dragocjeni za naše zdravlje zbog čega se redovno preporučuju u ishrani, ali stručnjaci kažu da je izuzetno važno gdje ih kupujemo