RADEVIĆ: IZDAJU SE NALOZI ZA ZAPOSLENJE BEZ PRETHODNO RASPISANIH KONKURSA

Član Glavnog odbora i Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke narodne partije CG Ivan Radević, osvrnuo se na dešavanja prethodnih dana u našoj opštini.

Naime, proteklih dana vršili su se intenzivirani obilasci osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Berane od strane službenika Inspekcije rada. 
Pojavile su se indicije da, preko njih, ostaci bivšeg režima vrše koordinisanu političku ofanzivu, te da se izdaju nalozi za zaposlenja bez prethodno raspisanih konkursa i oglašenih slobodnih radnih mjesta.

Ivan Radević, navodi da je eklatantan primjer bivši direktor beranske Gimnazije i član Opštinskog odbora DPSa u Beranama, Sreten Lutovac, koji je na ovaj način, dakle netransparentno, bez javnog oglašavanja, izdao dva ugovora na neodređeno vrijeme. Ove aktivnosti upućuju na nužnost dinamičnijih, dubinskih promjena i kadrovskih korekcija u Upravi za inspekcijske poslove, čiji su djelovi, očigledno, i dalje pod kontrolom opozicionog DPSa. U tom smislu, sve ovo bi trebalo da bude i svojevrsno upozorenje Vladi Crne Gore koja mora posvećenije da pristupi sprovođenju reformi i izborne volje naroda koji je istorijskog 30. avgusta porazio kriminalni režim na parlamentarnim izborima, što se može jedino temeljnom i sveobuhvatnom demontažom, još uvijek, uticajnih parapolitičkih struktura.

Povezane vijesti