RADEVIĆ: OBOGATIĆEMO TURISTIČKU PONUDU ZA SLEDEĆU GODINU

Sezona na sjeveru odlična, u naglom porastu broj turističkih seoskih domaćinstava, eko-katuna i eko-planinskih ugostiteljskih objekata.

Mada još nisu sveli bilanse, u turističkim organizacijama u regionu sjeveroistoka Crne Gore, Berana, Andrijevice i Plava, zadovoljni su ljetnjom turističkom sezonom, za koju kažu da je ili na nivou one iz 2019. godine ili približna tom rezultatu.

Direktor TO Berane Ivan Radević kaže da su svi turistički kapaciteti na planinama tokom jula i avgusta bili prepuni stranaca, posebno Poljaka, Francuza i Njemaca.

”To su ljudi koje niste mogli vidjeti na ulicama grada. Njih to ne zanima, oni su tu bili zbog takozvanog aktivnog odmora. Zato su bili puni kapaciteti eko-katuna i svih seoskih domaćinstava registrovanih za bavljenje turizmom na području beranske opštine. Mislim da je tako bilo i u regionu”, rekao je Radević.

Prema njegovim riječima, ove godine je u naglom porastu broj turističkih seoskih domaćinstava, eko-katuna i eko-planinskih ugostiteljskih objekata.

”Mi smo im kao turistička organizacija bili maksimalno na usluzi sa organizovanjem raznih manifestacija”, kazao je Radević.

On je za narednu turističku sezonu najavio obogaćivanje ponude, pa čak i izgradnju zip lajna, iznad Tifranske klisure, od vrha starog puta kralja Aleksandra do druge strane Tifrana, iznad rijeke Lim.

”To će biti za one koji žude za adrenalinom. Još nismo sveli sve račune, ali ako to izražavamo u novcu, onda bi mogli reći kako su novac uglavnom ostavljali turisti iz Srbije, dok su oni iz zapadnoevropskih zemalja gledali kako da prođu što jeftinije”, rekao je direktor TO Berane.

Izvor :Vijesti

Povezane vijesti