Radna posjeta ministra Ratka Mitrovića Opštini Berane

U radnoj posjeti Opštini Berane boravio je danas ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović i direktor Direkcije javnih radova Crne Gore, Boro Lučić sa saradnicima.

Na sastanku sa opštinskim rukovodstvom zaključeno je da je od velike važnosti saradnja državnih i organa lokalne samouprave, koji uvijek treba unapređivati, razvijati i jačati.

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac je istakao i upoznao ministra Mitrovića sa projektima koje je Opština Berane aplicirala prema Vladi Crne Gore za 2022. godinu:
Izgradnja nove ulice od ulice Dušana Vujoševića (crpne stanice) do škole O.Š. „Vuk Karadžić“ sa kompletnom pratećom infrastrukturom;
Izgradnja ulice pored Nišavića pekare do kružnog toka sa kompletnom pratećom infrastrukturom;
Sanacija ulice u Donjim lugama;
Sanacija obilaznice;
Rekonstrukcija zapadne tribine fudbalskog stadiona;
Izgradnja novog dječijeg vrtića, za koji je Opština obezbijedila lokaciju i oslobodila investitora naknade za komunalno opremanje.

Takođe je, zatražio i pomoć rješavanju pitanja Rudnika uglja u Beranama.

Potpredsjednik opštine Marko Lalević je upoznao ministra sa određenim nedostacima i problemima kako u zakonskim rješenjima, tako i projektima koji su od značaja na putu evropskih integracija.

Na sastanku je dogovoreno da će ministarstvo pružiti svu neophodnu podršku i pomoć opštini, u skladu sa svojim nadležnostima posebno po pitanjima koja se efikasnije mogu riješiti na državnom nivou, kao što je projekat CITES Centra i ZOO vrta.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Opštine Darko Stojanović i šefica kabineta Dubravka Jovančević.

Izvor: sajt Opštine Berane

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne