Radna posjeta ministra Ratka Mitrovića Opštini Berane

U radnoj posjeti Opštini Berane boravio je danas ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović i direktor Direkcije javnih radova Crne Gore, Boro Lučić sa saradnicima.

Na sastanku sa opštinskim rukovodstvom zaključeno je da je od velike važnosti saradnja državnih i organa lokalne samouprave, koji uvijek treba unapređivati, razvijati i jačati.

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac je istakao i upoznao ministra Mitrovića sa projektima koje je Opština Berane aplicirala prema Vladi Crne Gore za 2022. godinu:
Izgradnja nove ulice od ulice Dušana Vujoševića (crpne stanice) do škole O.Š. „Vuk Karadžić“ sa kompletnom pratećom infrastrukturom;
Izgradnja ulice pored Nišavića pekare do kružnog toka sa kompletnom pratećom infrastrukturom;
Sanacija ulice u Donjim lugama;
Sanacija obilaznice;
Rekonstrukcija zapadne tribine fudbalskog stadiona;
Izgradnja novog dječijeg vrtića, za koji je Opština obezbijedila lokaciju i oslobodila investitora naknade za komunalno opremanje.

Takođe je, zatražio i pomoć rješavanju pitanja Rudnika uglja u Beranama.

Potpredsjednik opštine Marko Lalević je upoznao ministra sa određenim nedostacima i problemima kako u zakonskim rješenjima, tako i projektima koji su od značaja na putu evropskih integracija.

Na sastanku je dogovoreno da će ministarstvo pružiti svu neophodnu podršku i pomoć opštini, u skladu sa svojim nadležnostima posebno po pitanjima koja se efikasnije mogu riješiti na državnom nivou, kao što je projekat CITES Centra i ZOO vrta.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Opštine Darko Stojanović i šefica kabineta Dubravka Jovančević.

Izvor: sajt Opštine Berane

Povezane vijesti

Lekić izlazi na crtu Đukanoviću?

Partiјe pobјednice na izborima 20. avgusta 2020. godine očigledno smatraјu da sadašnji predsјednik Crne Gore Milo Đukanović predstavlja naјveću smetnju konstituisanju njihove vlasti Dio parlamentarne