Radove izvodio profesionalac: Šut od kopanja tunela do depoa suda pronađen u stanu

Tunel koji je prokopan do depoa podgoričkog Višeg suda, a koji vodi do jednog stana u obližnjoj zgradi, dugačak je oko 40 metara

Istraga povodom prokopanog tunela koji vodi do depoa Višeg suda od obližnjeg stana nastavljena je i danas. Pripadnici policije jutros se nalaze se u ulici između Suda i sporne zgrade.

Šut – građevinski materijal koji je nastao kopanjem tunela pronađen je u spornom stanu u kojem se nalazi i otovor  pomenutog prolaza, prenosi Dan.

– Radove se, za sada kako se sumnja, izvodio profesionalac. Prolaz je probijen  građevniski precizno. Za neke djelove ovog prolaza se pretpostavlja da su i ranije postojali ali ne u vidu u kakvom je zatečen tokom uviđaja, već kao dio infrastrukture podruma ili prostorija koje su građene od ranije i čija namjena nije bila upad u depo Višeg suda, niti su vodili do depoa. Sumnja se da je to u nekim djelovima izvršiocima ovog djela olakšalo dalje probijanje kroz zidove i pregrade – navodi naš izvor.

Sumnja se da je ovaj prolaz probijen prije par mjeseci.

Kako je portal Dan ranije objavio tunel koji je prokopan do depoa podgoričkog Višeg suda, a koji vodi do jednog stana u obližnjoj zgradi, dugačak je oko 40 metara.

Podsjećamo, predsjednik Višeg suda Boris Savić kazao je danas da je nakon popisa konstatovano da ništa nije ukradeno iz depoa tog suda, ali da je ispod zgrade prokopan tunel.

On je naveo da postoji i mogućnost da je možda planirano nečije bjekstvo

Povezane vijesti