RADOVI TREBALI DA BUDU ZAVRŠENI PROŠLOG LJETA

Rekonstrukcija puta Petnjica- Berane, u dužini od oko 14 kilometara započeta je prije četiri godine i očekivalo se da kompletni radovi budu završeni tokom prošlog ljeta. 


Predstavnici Direkcije za saobraćaj, nadzorne službe i predstavnici kompanije „Bemax“, koja je izvodila pomenute radove, obišli su prije nekoliko mjeseci klizište o kom je bila riječ, konstatujući da treba hitno da se urade geološka istraživanja I kazali da je riječ  bila o ozbiljnom problemu koji se pojavio nakon pomjeranja zemljišta.  Da zemljište samo tone u širem krugu tako da bi proces sanacije zahtijevao dubinska geološka ispitivanja. Takođe je i rečeno da će se pratiti situacija na terenu i da će se nakon ispitivanja i izrade projekta pristupiti trajnoj sanaciji i rešenju, a da li se nesto preduzelo najbolje se vidi na terenu.

Foto: Dnevne novine DAN


Komunikacija sa Upravom za saobraćaj, nakon nekoliko pokušaja, bila je neuspješna. Ali na osnovu prethodnih izjava vidimo da je put trebao biti završen još u junu 2020.godine.
Zbog čega je direkcija zaustavila realizaciju projekta i dalje je napoznato. Ova izgradnja puta je obećana pred prethodne izbore I obećao je tadašnji predsjednik Vlade Duško Marković koji je svečano otvorio prvu dionicu novog puta prema Beranama, gdje su se za nekoliko dana nakon otvaranja pojavila prva klizišta. 
Pitanja koja se sama nameću je da li su radovi zaustavljeni zato što je prethodna vlast izgubila na  izborima i zbog toga nisu završili do juna prošle godine. Kao i zašto sadašnja vlast čeka ili su u pitanju isti kadrovi?Građani ove dvije opštine se osjećaju obmanuto i žele da znaju ko će odgovarati za neizvedene i loše izvedene radove.


Piše: Budim Info

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz

Danas je Sveti Simeon Mirotočivi

Narodni običaji kažu da bi na ovaj dan trebalo moliti se svetitelju za neustrašivost, zdravlje i snagu djece Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas