Raspisan konkurs za idejno arhitektonsko rješenje Urgentnog centra u okviru kompleksa Kliničkog centra Crne Gore

Svi učesnici mogu postaviti pitanja u vezi sa konkursom do ponedjeljka, 14. avgusta 2023. godine, nakon čega će sva pristigla pitanja i odgovori biti objavljeni na internet stranici www.arhitecturalcompetitions.me do petka, 1. septembra 2023. godine.

Pitanja se šalju na adresu:

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma raspisalo je međunarodni Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje Urgentnog centra u okviru kompleksa Kliničkog centra Crne Gore.

„Predmet konkursa je izrada idejnog arhitektonskog rješenja Urgentnog centra u okviru kompleksa Kliničkog centra Crne Gore u zahvatu Izmjena u dopuna Urbanističkog projekta „Klinički centar Crne Gore”“ stoji u konkursu.

Površina obuhvata konkursa iznosi 6.701 m2.

„Od učesnika konkursa se očekuje da ponude idejna rješenja koja će karakterisati visoka funkcionalnost objekta, te jedinstvenost u arhitektonskom oblikovanju, kako bi se stvorili prostorni uslovi za racionalizaciju i povećanje efikasnosti rada ove ustanove. U objektu je potrebno projektovati sve neophodne sadržaje urgentnog centra u skladu sa programskim zadatkom i potrebama korisnika“ navodi se u konkursu koji je objavljen na sajtu Vlade Crne Gore.

Prilikom izrade idejnog arhitektonskog rješenja Urgentnog centra kao aneksa postojećeg objekta KCCG, posebnu pažnju je potrebno posvetiti očuvanju autentičnosti postojećeg objekta i pažljivom arhitektonskom oblikovanju dogradnje, uzimajući u obzir da je za objekat KCCG dodijeljena Republička nagrada lista „Borba” za najbolje realizovano arhitektonsko djelo u Republici Crnoj Gori 1974. godine (arhitekti Božidar Milić i Milan Popović).

Konkursni rokovi:

Konkurs je otvoren od utorka, 25. jula 2023. godine.

Rok za predaju radova je 23:59h (lokalno vrijeme u Crnoj Gori) ponedjeljak, 9. oktobar 2023. godine.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 7. novembra 2023. godine.

Raspisivač Konkursa će nakon donošenja odluke žirija i predaje Završnog izvještaja žirija, objaviti rezultate Konkursa na zvaničnoj internet stranici konkursa: www.architecturalcompetitions.me.

Članovi konkursnog žirija su: 

1. Vladan Stevović, M.Arch., glavni državni arhitekta u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore – predsjednik Žirija;

2. dr Alessandro Armando, dipl.inž.arh., vanredni profesor na Fakultetu za politehniku u Torinu – Departman za arhitekturu i dizajn – struči član;

3. prof. Hrvoje Njirić, dip.inž.arh, njirić+arhitekti – stručni član;

4. dr Veljko Radulović, dip.inž.arh, predstavnik Inženjerske komore Crne Gore – stručni član;

5. Dragana Čenić, dipl.inž.arh. – stručna članica;

6. dr Sanja Paunović Žarić, dipl.inž.arh, Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore u Podgorici

7. dr med Ljiljana Radulović, direktorica Kliničkog centra Crne Gore – stručna članica.

Nagradni fond:

I nagrada – 33.000,00 €

II nagrada – 18.000,00 €

III nagrada – 10.000,00 €

Tri otkupa po – 4.000,00 €

Pravo učešća:

Na Konkursu mogu učestvovati lica koja imaju prebivalište, odnosno sjedište na teritoriji Crne Gore, kao i lica sa sjedištem i prebivalištem na teritoriji druge države, pri čemu je barem jedan od autora konkursnog rada (pojedinac ili vođa autorskog tima), odgovorno lice arhitektonske struke (licencirani arhitekta). Autor, odnosno vođa autorskog tima može angažovati stručnjake drugih profesija u cilju unaprijeđenja konkursnog rješenja.

Registracija:

Registracija nije potrebna, učešće na konkursu je besplatno

Rok za postavljanje pitanja:

Svi učesnici mogu postaviti pitanja u vezi sa konkursom do ponedjeljka, 14. avgusta 2023. godine, nakon čega će sva pristigla pitanja i odgovori biti objavljeni na internet stranici www.arhitecturalcompetitions.me do petka, 1. septembra 2023. godine.

Pitanja se šalju na adresu:

Dokumentaciju mozete preuzeti na sajtu architecturalcompetitions.me

Povezane vijesti

Italijanke koje se bore protiv mafije

U regiji Pulja grupa žena se suprotstavlja mafijaškim strukturama moći, izlažući se velikim ličnim rizicima To je bio prizor iz filma “Kum”. U noći prvog

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –