Rasprava u Skupštini Demokrata i koalicije „Crno na bijelo“ zbog Tužilačkog savjeta

Sjednica Skupštine Crne Gore započela je kratkom raspravom poslanika vladajuće većine o tome kada će na dnevnom redu biti izbor Tužilačkog savjeta.

Srđan Pavićević (CIVIS) rekao je da je očekivao da će na dnevnom redu sjednice biti pitanje Tužilačkog savjeta.

„Činjenica je da epiloga i dalje nema i da smo mi država po procjeni evropskih i američkih zvaničnika zemlja sa visokom stopom korupcije. Svi smo u iščekivanju pravde evo godinu dana. Ako ne bude Tužilački na dnevnom redu, ja ću dati doprinos tačkama koje se tiču pravde, a sve što nije izuzeću se od odlučivanja“.

Predsjednik Skupštine je rekao da se time bavi tačka izbor i imenovanja i razrešenja i da u ovom trenutku ne može biti predmet dnevnog reda akt koji ne postoji u skupštinskoj proceduri ka plenumu.

„Ovo nije bilo kakav izuzetak, ali razumijem da su uključene kamere i da je vrijeme da se ostvaruju politički poeni“, rekao je Bečić.

Pavićević je tražio obećanje da će ta tačka u narednih desetak dana biti na matičnom odboru kako bi se našla kao poslednja tačka na plenumu.

Bečić je rekao da Pavićević sada „ozbiljno i opasno“ manipuliše, targetirajući predsjednika Skupštine kako su to, kako je rekao, iz redova koalicije Crno na bijelo radili u prethodnim mjesecima i nedjeljama.

Šef kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović je rekao da je licemjerno da neko ko je najmanje pogođen radom Tužilačkog savjeta na tom pitanju insistira, navodeći da misli na klub Crno na bijelo.

„Znate zašto sam inistirao da počnemo što prije? Jer moram u Tužilaštvo da dam izjavu jer me lično Milivoje Katnić krivično goni. Znate li da je Predrag Bulatović u 11 sati isto u sudu? Mi smo svjesni da je manja šteta da koji dan još sačeka promjena TS, da bi bilo kvalitetno izabrani ljudi i nefunkcionisanje izvršne vlasti je mnogo problematičnije u ovom momentu. Ne ucjenjujte u političkom smislu, jer ne postoji u poliitčkom sistemu samo URA“, kazao je Radunović.

Povezane vijesti