Realizovana profesionalna praksa za učenike SMŠ Andrijevica

Preuzevši dužnost v.d. direktorice Srednje mješovite škole Andrijevica, Tijana Radoičić sklopila je ugovore o obavljanju prakse sa velikim firmama „Karamela“, „Intertehna Stanković“ i „PVU Ralević“, u kojima će učenici stručnih smjerova obavljati profesionalnu praksu za školsku 2021/2022. godinu.

Budim info

Smjer koji je od ove godine uveden, Prodavač, stručnu praksu koju predvodi profesorica Irma Šabović, obavljaće u marketu „Karamela“, vlasnika Željka Ćulafića, u Andrijevici. Učenici koji pohađaju smjer Prehrambeni tehničar obavljaće profesionalnu praksu sa profesorom Aleksom Raonićem, u mljekari Stanković, koja je u vlasništvu Nebojše Stankovića u Vinickoj, dok će đaci smjera Veterinarski tehničar praksu obavljati kod doktora Ratka Ralevića u privatnoj ambulanti „Ralević“.

Budim info

Učenicima proteklih godina nije bilo omogućeno da obavljaju praksu, a od ove školske godine će se ona odvijati kao i nekada ranije prema predviđenom planu i programu.

Budim info

Za direktoricu Radoičić su, kako navodi, djeca prioritet, da im se omogući da steknu iskustvo i znanje kao i poznanstva koja će im biti odskočna daska za budućnost.

Budim info

Piše: Budim info

Povezane vijesti