Rožaje: Uhapšene dvije osobe, bježeći od policije oštetili službeno vozilo

J.M. (31) i M.M. (44) izbjegavali kontrolu policije

Rožajska policija juče je uhapsila J.M. (31) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lažno prijavljivanje, a M.M. (44) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Iz Uprave policije je saopšteno da je rožajska policija 7. januara sprovodila aktivnosti u cilju suzbijanja sive ekonomije, te uočila kretanje dva vozila na magistralnom putu iz pravca Dračenovac, koja su se, u cilju izbjegavanja kontrole, uputila alternativnim putem, nakon čega su se u jednom trenutku razdvojili.

„Nakon kraće potjere, a nakon što je na više znakova za zaustavljanje odbio da se zaustavi, vozač koji je upravljao vozilom „BMW“ se zaustavio, a potom naglo nastavio kretanje iz pravca iz kojeg je došao. On je prilikom bjekstva oštetio policijsko vozilo, porušio žičanu ogradu i drrvene stubove. Rožajska policija je utvrdila da je vozilom upravljao M.M., koji je lociran i doveden u službene prostorije kojom prilikom je izjavio da on nije upravljao vozilom već njegov srodnik J.M“, navodi se u saopštenju.

J.M. je, kako su kazali, juče došao u službene prostorije i izjavio da je on upravljao vozilom „BMW“ i na taj način počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.

„Dok se M.M. sumnjiči za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Vozilo marke „BMW“ je oduzeto od strane službenika policije i biće predmet provjera“, rekli su iz policije

Povezane vijesti

Vlada u petak o Brđaninu

Komisija proslijedila izvršnoj vlasti Šaranovićev predlog za razrješenje direktora Uprave policije Vlada Crne Gore odlučivaće na sjednici u petak o razrješenju šefa policije Zorana Brđanina,