Rukovodstvo PES po uzoru na Ranka Krivokapića ruku na srce, malo patetike i već viđene demagogije ili je ista ideološka poruka

Prva izborna Skupština Pokreta Evropa sad, pod sloganom „Krećemo“ održana je sinoć u Podgorici. Na održanoj Skupštini moglo se vidjeti kako novoizabrano rukovodstvo PES po uzoru na Ranka Krivokapića (SDP) drže ruku na srce tokom intoniranja himne, igraju na patetiku i služe se već viđenom demagogijom ili je u pitanju ista ideološka poruka

Sve to nije ni čudno, ako se prisjetimo toga da su Spajić i Milatović imali dobre DPS učitelje, jer su ranije i pripadali i podržavali tu političku ideologiju.

Sa skupa je poručeno i da Crna Gora više nikad neće biti ista.

„Kažu nam: ,Da ste što valjali – ne biste se vratili“ što u prevodu znači šta ima da tražimo u ovom korumpiranom sistemu koji su napravili samo za sebe i svoje prijatelje. A ja im kažem da se oni nas plaše jer nas ima više nego dovoljno da vratimo dostojanstvo u Crnoj Gori- poručio je član Predsjedništva, Filip Radulović“. – A mi ih podsjećamo da su upravo oni i njihovi roditelji 30 godina glasali i podržavali taj korumpirani sistem koji su napravili samo za sebe i svoje prijatelje.

Prisjetićemo se i toga da je Milojko Spajić osnivač „crnogorskog sveta!“

Moja baba glasala za DPS, kad sam je nagovarao da glasa ZBCG, htjela je kao kompromis da glasa za Draginju

Ulazak u NATO bio je dobar potez Crne Gore, ali ne bih rekao DA zahtjevu Alijanse da crnogorski vojnici odu u baltičke zemlje“ kazao je, ne tako davno, bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić gostujući u radio emisiji “Drugačija radio veze”, u maju ove godine, na Anteni M.

Prema njegovim riječima, sigurno da ima mnogo problematičnih pitanja sa Srbijom koja treba riješiti i upitao zašto mi ne napravimo svoj ‘crnogorski svijet’ i ne promovišemo ga. Kaže da bi on da je na mjestu ministra finansija sjeo bih na avion, otišao u Brisel i rekao – „pare na sunce.“

Odgovarajući na pitanje da li će se politički angažovati Spajić je ispričao jedan razgovor koji je vodio sa svojom babom.

Ona je inače revnosni glasač DPS-a već 30 godina i kad sam je nagovarao da glasa ZBCG ona je prvo kao kompromis htjela da glasa Draginju Vuksanović Stanković, a onda kad sam nastavio da je ubjeđujem rekla je da ja nijesam na toj listi”, rekao je Spajić prije samo par mjeseci i dodao da ne zna kako je na kraju glasala.

Jakov Milatović pominjan je kao politički lider, ne samo kandidat za gradonačelnika Podgorice

Ta izjava njegova 10-15 crnogorskih glava nije ništa za ustoličenje mitropolita je apsolutna neistina. Ja ne znam odakle to. Ne mogu da povežem tu izjavu koja je užasna, sa čovjekom koji je Crnogorac, koji je glasao za nezavisnost. U njegovo ime, iako ne mogu da se sjetim sad da li je on to negdje demantovao, mislim da jeste. On ne mrzi nikoga, a naročito ne sebe, odnosno Crnogorce”, kazao je on.

Ja sam na neki način dijete Zapada, živio sam u sistemu vrijednosti koje su zapadne i ne mogu da budem drugačiji. Te odlike Zapadne Evrope su superiorne u osnosu na bilo koje druge i ne bih mogao sebe da zamislim na bilo koji nači osim na taj”, istakao je tada Spajić.

Upitan kako je onda mogao sa takvim vrijednostima da bude dio vlade koja je sastavljena u crkvi, Spajić je rekao da je bilo stavova iza kojih on apsolutno ne stoji.

Za Spajića ulazak u NATO bio je dobar potez

Ulazak u NATO bio je dobar potez i iskorak, kazao je Spajić i dodao da mala zemlja jako teško može balansirati ili sjedjeti na dvije stolice.

Vi nijeste više trava gdje se slonovi biju, vi ste na slonu, mislim da je to dobro”, kazao je Spajić.

Spajić je o odnosima sa Srbijom istakao da „svako ima pravo da projektuje svoje interese, zašto ne napravimo mi “Crnogorski svijet”?

Sigurno da ima mnogo problematičnih pitanja sa Srbijom koja treba riješiti, kazao je Spajić i dodao da Crna Gora ne treba da ima neki ideološki prema Srbiji.

“Mi smo nezavisna, suverena zemlja, treba da se bavimo sami sobom, došlo je vrijeme i da se Srbija bavi samom sobom umjesto Crnom Gorom. Svako ima pravo da projektuje svoje interese, zašto mi ne napravimo svoj ‘crnogorski svijet’ i ne promovišemo ga? Imamo sijaset stvari koje možemo da promovišemo”, kazao je Spajić.

Da li Spajić i Milatović osnivanjem pokreta ustvari prave i osnivaju „Crnogorski svijet“ a po uzoru na DPS?!

Povezane vijesti