Rusija ponovo najveći dobavljač nafte u Kini i Indiji

Rusija je obezbijedila skoro 17 odsto ukupnog kineskog uvoza nafte, Saudijska Arabija 14 odsto, a Malezija oko 12 procenata

Rusija je ponovo postala najveći dobavljač nafte u Kini i Indiji, navodi se u izvještaju Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) koji je danas objavljen.

Rusija je obezbijedila skoro 17 odsto ukupnog kineskog uvoza nafte,  Saudijska Arabija 14 odsto, a Malezija oko 12 procenata, prenosi TASS.

Uvoz nafte u Kinu je porastao za četiri odsto u oktobru u odnosu na septembar i iznosio je 11,6 miliona barela na dnevnom nivou.

Podaci agencije „Kpler“, koje citira OPEK, pokazuju da je Rusija već godinu lider u snabdijevanju naftom u Indiji, obezbjeđujući 36 odsto od ukupnog uvoza u toj zemlji.

Ukupan uvoz nafte u Indiju u oktobru porastao je za 2 odsto u odnosu na septembar, na 4,4 miliona barela na dnevnom nivou.

Povezane vijesti

Sjutra na snazi narandžasti meteoalarm

Jutarnja temperatura vazduha od 0 do 9, najviša dnevna od 6 do 16 stepeni Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore izdao je narandžasti meteoalarm

TO Berane na Sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija Berane će tradicionalno predstaviti ponudu našeg grada na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Sajam je otvoren danas pod sloganom “Avantura počinje ovde”