Rusija upozorava: Zapad da ne koristi situaciju zbog pobune Vagnera

Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas je u vanrednom obraćanju naciji poslije poziva šefa Vagner Jevgenija Prigožina na oružanu pobunu i ulaska plaćeničkih snaga u Rostov na Donu, rekao da je to „izdaja“

Ruska diplomatija upozorila je danas zapadne zemlje da ne pokušavaj da „iskoriste“ pobunu paravojne grupe „Vagner“ za svoje „anti-ruske ciljeve“ i dodala da pobuna neće spriječiti Moskvu da „ostvari svoje ciljeve“ u Ukrajini, prenosi Sputnjik.rs.

-Upozoravamo zapadne zemlje da ne pokušavaju da iskoriste unutrašnju situaciju u Rusiji za postizanje svojih anti-ruskih ciljeva. Takvi pokušaji bi bili uzaludni- saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Dodaje se da će „svi ciljevi specijalne vojne operacije (u Ukrajini) biti postignuti“.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas je u vanrednom obraćanju naciji poslije poziva šefa Vagner Jevgenija Prigožina na oružanu pobunu i ulaska plaćeničkih snaga u Rostov na Donu, rekao da je to „izdaja“ i obećao da će „braniti narod“ i Rusiju.

Prigožin je rekao da su njegovi borci ušli u komandu ruske vojske u gradu Rostov na Donu i da je preuzeo vojne objekte među kojima i jedan aerodrom

Povezane vijesti