Ruski ambasador: U Crnoj Gori nema rusofobije, niti ukidanja ruske kulture

Za razliku od zvaničnika, prijateljski odnos naroda u Crnoj Gori prema Rusiji nije promijenio, kazao je ruski ambasador

Ruski ambasador Vladislav Maslenjikov kazao je u intervjuu za TV kanal „Rusija 24“ da u Crnoj Gori nema rusofobije, niti znakova ukidanja ruske kulture

Govoreći o sankcijama koje je crnogorska Vlada uvela Rusiji zbog sukoba sa Ukrajinom, Maslenjikov je kazao da je crnogorska Vlada usvojila sankcije usvojila iz trećeg pokušaja.

Ruski ambasador je kazao da se za razliku od zvaničnika, prijateljski odnos naroda u Crnoj Gori prema Rusiji nije promijenio.

Proteklih mjesec dana bio sam na koncertima na kojima se izvodila muzika Čajkovskog. U nekoliko crnogorskih gradova igrale su se predstave Sankt-peterburškog pozorišta Briantsev. U Crnoj Gori je prije mjesec dana bilo incidenata na primorju, a u pitanju je vandalizam, kada su oštećeni automobili sa ruskim tablicama. Ali rusofobije, kao u mnogim zemljama EU, u Crnoj Gori nema- istakao je Maslenjikov.

Prema njegovim riječima, istorija odnosa ruskog i crnogorskog naroda traje više od jednog vijeka.

Ti odnosi su prošli test vremena. Neki lokalni mediji su protiv Rusije, ali mi u ambasadi dobijamo poruke podrške Rusiji od običnih građana putem mejla i slično na čemu smo svakako zahvalni. U Podgorici su u više navrata, i u drugim gradovima Crne Gore, održani skupovi solidarnosti sa Rusijom- podsjetio je Maslenjikov

Povezane vijesti