Sa Stojanovićem razgovarano o unapređenju života RE populacije

Predstavnici “Udruženja za podršku Roma i Egipćana” iz Berana sastali su sa državnim sekretarom Ministarstva rada i socijalnog staranja Darkom Stojanovićem i razgovarali o unapređenju života RE populacije, posebno u oblasti stanovanja

Iz ove organizacije saopšteno je da je sastanku prethodila sjednica skupštinskog odbora za rad i socijalno staranje, na kojoj su iznijeti problemi pripadnika romsko – egipćanske populacije.

Sastanku je prisustvovao i direktor NVO “Mladi Romi” Samir Jaha, a razgovarano je i o zapošljavanju pripadnika romsko – egipćanske zajednice, posebno u Beranama.

Predstavnici ovog udruženja su nedavno izrazili negodovanje načinom na koji se vrši raspodjela kućica u izbjegličkom naselju Rudeš u Beranama, i ukazali na mogućnost korupcije.

Oni su tada kazali da umjesto nadležnih institucija, kućice prodaju treća lica po cijeni od 1500 do 2000 eura i zatražili od državnih i opštinskih službi da to preispitaju.

(Radio Berane)

Povezane vijesti

UP objavila hronologiju dešavanja na Cetinju

„U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u