Sajam sezonskog zapošljavanja 6. i 7. marta: Ovo će biti dobra prilika da se mladi zaposle, steknu radna iskustva i ostvare zaradu

Na sajmu planirano učešće 70 renomiranih poslodavaca iz oblasti turizma i srodnih djelatnosti, koji će ponuditi preko hiljadu radnih pozicija nezaposlenim osobama, studentima i maturantima

Sajam sezonskog zapošljavanja, koji je dobra prilika da se mladi zaposle, steknu radna iskustva i ostvare zaradu, planiran je za 6. i 7. mart, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Predstavnici ministarstava i Zavoda za zapošljavanje, sastali su se danas sa predsjednikom Studentskog parlamenta (SPUCG) Andrejem Vukčevićem i menadžerom Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore (UCG) Ivicom Todorovićem, povodom organizacije 16. Sajma sezonskog zapošljvanja i Dana otvorenih vrata UCG.

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Na sastanku su bili potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, državni sekretar u ministarstvu sporta i mladih Vladimir Obradović, sekretar ispred Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Nikola Tomašević i pomoćnik direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Aleksandar Rakočević.

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Iz MPNI su istakli da je Sajam sezonskog zapošljavanja najveći događaj takvog karaktera na kojem učestvuju predstavnici privrednog sektora.

“Kompanije izlagači prezentuju svoje potrebe za sezonskim poslovanjem i ujedno imaju jedinstvenu priliku da na jednom mjestu, između velikog broja mladih i obrazovanih ljudi, naprave selekciju i odaberu one koje smatraju adekvatnim, odnosno, kvalifikovanim za potrebe njihovog poslovanja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, imajući u vidu značaj sezonskih poslova za privredu Crne Gore i veliko učešće strane radne snage tokom sezone, osnovni cilj tog projekta povećanje učešća domaće radne snage koja je pokazala veliko interesovanje za rad na sezonskim poslovima u Crnoj Gori.

Iz MPNI su naveli da je na sajmu planirano učešće 70 renomiranih poslodavaca iz oblasti turizma i srodnih djelatnosti, koji će ponuditi preko hiljadu radnih pozicija nezaposlenim osobama, studentima i maturantima.

“Ovo će biti dobra prilika da se mladi zaposle, steknu radna iskustva i ostvare zaradu”, rekli su iz MPNI.

Kako su kazali, u cilju što bolje realizacije 16. Sajma sezonskog zapošljavanja – Summer Job, ministri, kao i predstavnici drugih institucija naveli su da su spremni za podršku u pripremi i organizaciji ovogodišenjeg sajma.

“Održavanje ovogodišnjeg sajma planirano je za 6. i 7. mart i to u Podgorici i Kotoru, kada će neposredno pred početak događaja biti održana zajednička konferencija za novinare svih institucija koje su prepoznale značaj ovog projekta za naše mlade”, kaže se u saopštenju

Povezane vijesti

Nedžad Drešević napustio Bošnjačku stranku

U obrazloženju ostavke naveo je da ne prepoznaje zalaganja za koje se borio zajedno sa Rafetom Husovićem, Kemalom Purišićem, Amerom Halilovićem, Osmanom Nurkovićem i drugim