Savićević: Nadam se da će ofanzivni potencijal Srbije prevagnuti protiv Švajcarske

Predsjednik FSCG i član Savjeta FIFA, Dejan Savićević, u Kataru prati Svjetsko prvenstvo, a u razgovoru kaže da se nada prolasku Srbije u osminu finala

Dejan Savićević smatra da Srbija ima veći ofanzivni potencijal od Švajcarske i da tu treba da traži šansu, dok ga je iznenadila izjava selektora Srbije Dragana Stojkovića na konferenciji za medije uoči večerašnje utakmice, da su sada svi njegovi igrači zdravi i treniraju punim kapacitetom.

„Pročitao sam tu informaciju i iskreno malo zvuči smiješno da su sad odjednom svi zdravi, a prije dva dana neki od njih nisu mogli navodno nisu mogli na nogama da stoje. Tako da situacija je malo čudna, ali nadam se da će Srbija uspjeti da pobijedi i prođe dalje“, kazao je Savićević.

Razlog mogućeg optimizma Srbije vidi u njihovom napadačkom potencijalu.

„Srbija ima ofanzivnog kvaliteta, dok su u defanzivi malo slabiji, što bih ja rekao Švajcarci se brane i malo napadaju, a Srbija previše napada, a malo se brani. Nadam se da će taj ofanzivni fudbal večeras prevagnuti i da će Srbija pobijediti i plasirati se dalje“, zaključuje Savićević.

Iako je nekoliko reprezentacija iskoristilo završen posao da u posljednjem kolu odmori glavne igrače što se odrazilo na rezultat, Savićević ne mijenja mišljenje o glavnim favoritima.

„Favoriti su na svakom prvenstvu isti, međutim Italije ovoga puta nema, sada je i Njemačka ispala, tako da od ovih koje su ostale izdvojio bih Brazil i Francusku. Argentina me nije ubijedila da može da ide do kraja iako ima Mesija, Portugal je konkurentan jer igra čvrsto i kompaktno, protivnici im teško stvaraju šanse, a i sada igraju sa dva napadača, za razliku kvalifikacija protiv Srbije, tako da ne bih ni njih isključio iz konkurencije“, dodao je predsjednik FSCG.

Kao član Savjeta FIFA svjestan je da neke odluke na prvenstvu izazivaju kontroverze, ali nema sumnji u regularnost.

„Sa VAR-om je pravednije, poštenije se igra, manje ima grešaka. Saglasan sam da neke situacije izazivaju dilemu, kao da li je izašla lopta kod drugog gola Japana ili ofsajd Hrvatske u prvom poluvremenu gdje su odlučivali milimetri, ali po informacijama koje imam tehnologija Fife ne može da pogriješi i mislim da ni sinoć to nije bio slučaj“, zaključio je Savićević.

U petak se na Svjetskom prvenstvu u Kataru završava grupna faza takmičenja, od subote 16 reprezentacija ostaće u konkurenciji za najveći trofej.

(RTCG)

Povezane vijesti