Šćekić: Isti akteri obmanjuju javnost pred lokalne izbore, baš onako ekspertski i kvalitetno na štetu građana Crne Gore

Sporazum su u ime države potpisali bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i u ime Opštine Herceg Novi predsjednik te lokalne uprave Stevan Katić

Ovdje se radi o kupovini puta koji vodi od Herceg Novog do Trebinja za koji Crna Gora treba da plati četiri miliona eura, sa PDV-om je to mnogo više. Kupovina se desila isti dan kad počinje izborna šutnja za lokalne izbore u Herceg Novom.

Isti akteri obmanjuju javnost opet pred lokalne izbore, baš onako ekspertski i kvalitetno na štetu građana Crne Gore. Mislim da je jasno o kome se radi.“ kazao je ministar Dragoslav Šćekić

Istakao je da sve ono što je nezakonito i neodgovorno rađeno u prethodnom periodu treba usmjeriti prema nadležnim institucijama

Predlažem Tužilaštvu da razmotri sve ove navode i ispita o čemu se radi

Dodao je ministar Šćekić da „sredstva koja nisu tako mala, neko je zloupotrijebio u političke svrhe i nastavljaju da obmanjuju građane – jasno je o kome se radi“

Vlada je danas odlučila da kompletnu dokumentaciju u vezi sporazumnom raskidu Bot aranžmana za put Meljine-Petijevići koju je bivša Vlada na čijem je čelu bio Zdravko Krivokapić usvojila na svojoj posljednjij sjednici u aprilu proslijedi nadležnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Po planu bivše vlasti firmi “Univerzal Monte”, iza koje stoji srbijanski biznismen Vuk Hamović trebalo da bude isplaćeno četiri miliona eura iz tekuće budžetske rezerve za prijevremeni raskid ugovora za put Meljine-Petijevići.

Sporazum su u ime države potpisali bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i u ime Opštine Herceg Novi predsjednik te lokalne uprave Stevan Katić.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, kojim je rukovodio ministar Milojko Spajić, potpisalo je sporazum o raskidu ugovora u kome je bilo definisano da se novac isplati do 31. januara ove godine. Međutim, u budžetu za ovu godinu nije planirana isplata četiri miliona, već je na posljednjoj sjednici bivše Vlade 20. aprila donijet zaključak da se ovaj novac isplati iz tekuće budžetske rezerve. Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa države je 15. aprila dostavio Spajiću tužbu koju je “Univerzal Monte” podnio Privrednom sudu.

„Ovdje se radi o kupovini puta koji vodi od Herceg Novog do Trebinja za koji Crna Gora treba da plati četiri miliona eura, sa PDV-om je to mnogo više. Kupovina se desila isti dan kad počinje izborna šutnja za lokalne izbore u Herceg Novom… Shvatio sam da je bila rasprava pred komisijom, nisu planirana sredstva budžetom..da ste imali dileme kojim prisustvom da se ide…“, kazao je Abazović komentarišući raspravu oko informacije o statusu Zaključaka Vlade Crne Gore br. 04-2406/2 od 27. aprila 2022. godine, a u vezi sa Zaključcima Vlade Crne Gore br. 04-2302/2 od 6. maja 2021. godine.

Abazović je pozvao tužilaštvo da provjeri sve, misleći na tu dokumnetaciju prethodne vlade.

“ I ovakvi zaključci su dovoljni da se iskaže jedan stav i da se pomenuta dokumnetacija proslijedi nadležnim organima na dalje utvrđivanje ventualnih grešaka“, naveo je Abazović.

Povezane vijesti