ŠĆEKIĆ: POTREBNE SU HITNE PROMJENE U BEZBJEDNOSNOM SEKTORU, ODLUČNE I SVEOBUHVATNE

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić ocijenio je da su dešavanja na Cetinju konačno potvrdila pogubnost politike DPS-a i njihovih partnera.

„Građanski mir je sačuvan uprkos otvorenim pokušajima da se izazovu sukobi, nestabilnost i neredi. Koristim priliku da se zahvalim svim časnim pripadnicima MUP-a, posebno onima koji su imali profesionalne hrabrosti i sposobnosti da rukovode i imaju povjerenja u pripadnike Uprave policije da na licu mjesta preuzmu odgovornost i u, nimalo jednostavnom trenutku budu na prvoj liniji odbrane Ustava“ rekao je Šćekić.

Ističe da su turbulentna dešavanja još jednom potvrdila da ostaci prethodng režima i dalje pokušavaju da rade po partijskom diktatu DPS-a – „Mislim, prije svega, na pojedine karike u bezbjedonosnom sektoru, jer moramo konačno shvatiti da su se nemile scene morale preduprijediti i u korijenu sasjeći pokušaji izazivanja nestabilnosti u našoj državi. SNP još jednom ukazuje na činjenicu neophodnosti sveobuhvatnih promjena u ovom sektoru, uključujući i personalne promjene u ANB, UP i UIKS-u, koji čine lanac bezbjedonosnog sektora u Crnoj Gori. U UIKS-u jos nisu ni započete promjene i zašto? Ko štiti one koji su pod direktnom kontrolom bivšeg predsjednika Vlade i direktora Uprave policije?“

Smatra da je istovremeno, ovaj događaj pokazao da su predstavnici vladajućih partija, koliko god to nekima smetalo, direktno pomogli da se svečani čin Ustoličenja našeg Mitropolita desi tamo gdje mu je i mjesto – u Cetinjskom manastiru. I na ovaj način se potvrđuje da je, u izuzetno složenim državnim momentima, i potrebno i moguće naći konsenzus unutar vladajuće većine.

„Upravo zbog toga, još jednom poručujemo da su u izvršnoj vlasti potrebne što skorije promjene, jer bi one uvele savjesniji i odgovorniji način rada Vlade Crne Gore.
Cetinje poziva na hitnost takve vrste dogovora, jer je konačno jasno da samo rekonstruisana Vlada može dovesti do razrješenja krize u aktuelnoj parlamentarnoj većini. Na taj način bismo bili u mogućnosti da u potpunosti ispunimo obečanja data građanima 30. avgusta“ zaključio je potpredsjednik SNP-a.

Piše : Budim info

Povezane vijesti