Šćekić sa Gandelom: Vlada kreće sa izradom prve Nacionalne strategije za demografiju i mlade

Potpredsjednik Ščekić je kazao da će to biti jedan od najvažnijih dokumenata u cilju suzbijanja velikih demografskih kretanja i odliva mozgova iz Crne Gore

Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovačke, Borisom Gandelom, i tom prilikom su istakli da je saradnja Crne Gore i Slovačke u oblasti sporta izuzetno važna, a prije svega plodotvorna u korist obje zemlje, podstičući diplomatske veze, kulturnu razmjenu, te i omogućiti razmjene za sportiste, trenere i sportske zvaničnike, kao i razmjenu u stručnosti, metodologijama obuka i promovisanju kulturnog razumijevanja.

Vlada Crne Gore

Ambasador je iskazao zadovoljstvo povodom današnjeg susreta i čestitao potpredsjedniku i ministru Šćekiću na izabranoj funkciji u 43. Vladi.

– Potpredsjednik Vlade predočio je probleme koji se tiču demografije i istakao da Vlada kreće sa izradom prve Nacionalne strategije za demografiju i mlade i da će to biti jedan od najvažnijih dokumenata u cilju suzbijanja velikih demografskih kretanja i odliva mozgova iz Crne Gore – navodi se u saopštenju.

Vlada Crne Gore

Sagovornici su se, kako je dodato, saglasili da je od izuzetne važnostu izbor VDT, te i da je to obaveza koju Crna Gora treba da ispuni na putu ka evropskim integracijama, da se desio veliki pomak u crnogorskom pravosuđu kroz imenovanje sedmog sudije Ustavnog suda, kao i članova i predsjednika Sudskog savjeta, pri čemu je Šćekić istakao da su pravosuđu neophodne promjene i iskoraci.

Ščekić je uputio poziv posjete Crnoj Gori, ministru sporta i turizma Republike Slovačke, u cilju razmjene iskustava i mogućnosti dalje saradnje između ova dva resora kako bi u narednom periodu se stvorila mogućnost zaključivanja bilateralnih ugovora u oblasti sporta i mladih između ove dvije zemlje, te i da bi ovaj vid saradnje bio od velikog značaja za sportiste i omladinu

Povezane vijesti