Šćekić sa Rahimovim: U obavezi smo stvoriti jednake uslove za sve naše građane

Stvaranje uslova, osim onih osnovnih koje smo dužni stvoriti, podrazumijeva i posebne kako bi svi građani imali priliku za kvalitertsan život, naveo je Šćekić

Vlada Crne Gore već je krenula u određene reforme, zbog važnosti teme kroz mozaik mladih i sporta, te odgovornosti socijalnih ponašanja, a obaveza je stvoriti uslove za što kvalitetniji život građana, posebno ljudi kojima je pomoć najpotrebnija, saopštio je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić tokom sastanka sa predsjednikom Svjetske asocijacije sporta osoba bez vida (IBSA) Ilgarom Rahimovim i predsjednikom POK-a Igorom Tomićem a povodom Evropskog prvenstva A divizije u golbalu koje će danas početi u Podgorici.

– Stvaranje uslova, osim onih osnovnih koje smo dužni stvoriti, podrazumijeva i posebne kako bi svi građani imali priliku za kvalitertsan život, dodao je Šćekić i zahvalio što je IBSA odabrala našu državu za organizaciju ovog prvenstva, siguran da će Paraolimpijski komitet Crne Gore kao organizator opravdati ukazano povjerenje.

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Naveo je da je Ministarstvo sporta i mladih krenulo u projekat, u saradnji sa lokalnom upravom u adaptaciju i rekonstrukcije jedne sportske dvorane u Glavnom gradu koja će biti prilagođena za treniranje paraolimpijaca.

On je dodao da se nada da će u narednim projektima, kojima je planirano da svi rekonstruisani i adaptirani sportski tereni i dvorane budu prilagođenje i za trening naših paraolimpijaca, biti podržani od strane Vlade ali i međunarodnih organizacija, s obzirom da su projekti te vrste zahtjevniji.

– Svi smo u obavezi da stvaramo ovakve prilike i bolje uslove za paraolimpijce. Saradnja sa Vama i reforme na ovom polju nijesu naša obaveza samo iz ugla sporta već i iz domena ljudskosti. Ukoliko se ne stvore uslovi za te ljude postoji velika vjerovatnoća da će se oni samoizolovati od društva, i krenuti stranputicom. To je naša odgovornost, poručio je Rahimov.

Ibrahimov je istakao da kao reformator prepoznaje u Ministarstvu sporta i mladih i ministru Šćekiću partnera i obećao podršku i partnerstvo IBSA asocijacije na reformama

Povezane vijesti

Nedžad Drešević napustio Bošnjačku stranku

U obrazloženju ostavke naveo je da ne prepoznaje zalaganja za koje se borio zajedno sa Rafetom Husovićem, Kemalom Purišićem, Amerom Halilovićem, Osmanom Nurkovićem i drugim