Šćekić: Zdravstveni sistem jasno pokazao brigu o zdravlju svih građana

Ovo je samo nastavak započetih infrastrukturnih projekata u zdravstvu, a kada je hitna pomoć u pitanju u narednom periodu slijedi otvaranje još dvije jedinice, na Cetinju gdje se privode kraju radovi na rekonstukciji objekta i u Gusinju gdje uskoro počinje gradnja nove jedinice Zavoda, poručio je ministar zdravlja Dragoslav Ščekić

Foto: Ministarstvo zdravlja

On je, na otvaranju rekonstruisanog objekta jedinice hitne pomoći u ovoj sjevernoj opštini, iskoristio priliku i čestitao dan Opštine Plužine u svoje i u ime Vlade.

„Dan kada Opština slavi svoj rođendan dobra je prilika da građanima ove lijepe varoši zdravstveni sistem čestitku uputi zvaničnim otvaranjem jedinice hitne pomoći i time jasno pokaže brigu o vašem zdravlju“, poručio je Šćekić.

Foto: Ministarstvo zdravlja

On je podsjetio da je nakon nedavnog otvaranja kompletno renovirane Hitne pomoći u Podgorici, za adaptaciju nove jedinice u Plužinama, uloženo oko 96 hiljada eura.

„Odgovornim poslovanjem menadžmenta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, na čelu sa dr Vukom Nikovićem, značajnim učešćem lokalne samouprave ,ali i vrijednim donacijama društveno odgovornih komapnija, uz podršku Ministarstva zdravlja, zaokružen je projekat kompletne modernizacije i opremanja ove jedinice koja za pivski kraj i mještane ovog podneblja ima neprocjenjiv značaj“, rekao je Šćekić.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Napomenuo je da je u toku proces prijema kadra, pa će u ovom objektu tri ljekara i osam medicinskih tehničara.

„Ovo je samo nastavak započetih infrastrukturnih projekata u zdravstvu, a kada je hitna pomoć u pitanju u narednom periodu slijedi otvaranje još dvije jedinice, na Cetinju gdje se privode kraju radovi na rekonstukciji objekta i u Gusinju gdje uskoro počinje gradnja nove jedinice Zavoda“, poručio je Šćekić.

On je istakao da je završen  projekat adaptacije postojeće jedinice Zavoda u Ulcinju, za šta je Zavod opredijelio novčana sredstva a početak rekonstrukcije očekuje se po završetku ljetnje turističke sezone.

„Iskoristiću priliku da građanima Plužina čestitam Dan opštine, uz želju za napredak,  blagostanje  i dobro zdravlje“, zaključio je ministar Šćekić.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Vuk Niković, kazao je da Piva prvi put ima jedinicu hitne medicinske pomoći.

„Do sada je nijesmo imali, a cilj nam je da svi građani Crne Gore imaju istu šansu i moramo da brinemo o zdravlju svih građana, od sjevera pa do juga“, kazao je Niković.

Prema njegovim riječima, odlučni su da se jedinice hitne medicinske pomoći u Crnoj Gori obnove.

Danas se na ovom mjestu nalaze odgovorni ljudi koji građanima žele da ostave nešto da pamte generacije“, poručio je Niković.

Predsjednik opštine Plužine, Mijuško Bajagić, zahvalio je Vladi, resornom Ministarstvi i Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć, koji su pokazali da ova opština nije zaboravljena.

„Nadam se da ćemo i ubuduće biti dobri partneri, a sve interesu naših građana“, zaključio je Bajagić

Povezane vijesti

UP objavila hronologiju dešavanja na Cetinju

„U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u