Sedam osoba pod istragom za razbojništvo u kojem je stradao Mrdak

Pretresano i provjereno na desetine stanova u Crnoj Gori, kao i destine u BiH, ali i da je u cilju identifikacije izuzet video nadzor sa 250 kamera, kao i da su preduzete druge brojne mjere i radnje.

Sedam osoba obuhvaćena su naredbom o sprovođenju istrage zbog razbojništva u kom je stradao Ljubiša Mrdak.

To je kazala viša tužiteljka Maja Jovanović na pres konferenciji Uprave policije, dodajući da se svima na teret stavlja ubistvo u saizvršilaštvu.

Ona je istakla da su rezultati na rasvjetljavanju razbojništva u kom je smrtno stradao Mrdak, postignuti zahvaljujući izvrsnoj saradnji sa kolegama iz Bosne i Hercegovine.

Jovanović je zamolila predstavnike medija da preuranjenim objavljivanjem informacija ne kvare istragu.

Objasnila je i da su četvorica osumnjičenih u pritvoru – dvojica u Crnoj Gori, a dvojica u BiH, a da će za ostalim osumnjičenima biti izdata potjernica.

Govoreći o tom teškom krivičnom djelu, predstavnik CB Nikšić Radovan Radulović kazao je da je jedan projektil pogodio Mrdaka.

Obajsnio je i što je sve učinjeno da se rasvijetli to krivično djelo.

Kazao je da je pretresano i provjereno na desetine stanova u Crnoj Gori, kao i destine u BiH, ali i da je u cilju identifikacije izuzet video nadzor sa 250 kamera, kao i da su preduzete druge brojne mjere i radnje.

Istražitelji su utvrdili da je ta grupa od jula pripremala razbojništvo M. K. i R. S. iz Budve, porijeklom iz Banja Luke i A. S. kazao je Lazar Šćepanović iz kriminalističke policije.

Dodao je da policija traga za M. N, S. S. i B. D.

Povezane vijesti

Lekić izlazi na crtu Đukanoviću?

Partiјe pobјednice na izborima 20. avgusta 2020. godine očigledno smatraјu da sadašnji predsјednik Crne Gore Milo Đukanović predstavlja naјveću smetnju konstituisanju njihove vlasti Dio parlamentarne