Šefica tužilaštva prima 4.000 eura, ljekari u vrhu liste najplaćenijih, premijer…Ispod prosjeka državna uprava i prosvjetari…

Najveću platu ima Tatjana Begović, među deset najplaćenijih funkcionera šest ljekara

Privremena šefica Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) Tatjana Begović najplaćeniji je državni funkcioner, sa mjesečnom zaradom od 3.997 eura.

To piše u informaciji koju je danas objavila Vlada o 1.000 najvećih zarada, evidentiranih posljednjeg dana 2023. godine.

Među prvih deset najplaćenih javnih funkcionera dominiraju ljekari.

Od njih šest sa vrha liste, najplaćeniji je načelnik odjeljenja Kliničko-bolničkog centra u Kotoru sa 3.955 eura. Slijedi predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore sa platom od 3.801 eura.

Na četvrtom mjestu je ljjekar specijalista u bolnici u Meljinama – 3.773,72 eura, na petom načelnik odjeljenja u u KBC Kotor – 3.658,10 eura, a šesti je ljekar subspecijalista u bolnici u Meljinama – 3.645,56 eura.

Sedmu najveću platu ima glavni specijalni tužilac – 3.600,63 eura, osmi je ljekar subspecijalista u bolnici u Baru sa 3.526.30 eura, deveti je načelnik u bolnici u Baru sa 3.482,12 eura, a deseti doktor u timu Hitne medicinske pomoći sa 3.453,77 eura.

Kompletnu listu možete pogledati Ovdje

„U decembru 2023. godine iz budžeta Crne Gore, u skladu sa metodologijom vremenskog usklađivanja, prema preliminarnim podacima, sa budžetske pozicije Bruto zarada i doprinosa na teret poslodavca, izvršeno je plaćanje u iznosu od oko 63 miliona eura“, ističe se u saopštenju Ministarstva finansija objavljenog na sajtu Vlade Crne Gore.

Iz Ministarstva finansija su poručili da je u cilju transparentnog izvještavanja o trošenju budžetskih sredstava u dijelu izdvajanja za zarade, dat tabelarni prikaz 1.000 najvećih neto zarada isplaćenih u decembru 2023. godine sa izdatka „Bruto zarade i doprinosi na teret poslodavca“.

„Napominjemo da u navedenoj tabeli nijesu uključene naknade koje primaju zaposleni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i zaposleni u međunarodnim misijama Ministarstva odbrane. Takođe, navedenim prikazom nijesu obuhvaćene ni zarade zaposlenih u potrošačkim jedinicama kojima se sredstva iz budžeta Crne Gore odobravaju sa pozicije transfera: Univerzitet Crne Gore i RTCG, uz napomenu da će od sljedećeg mjeseca biti dat prikaz i za ove potrošačke jedinice“, piše u saopštenju Ministarstva finansija

Povezane vijesti

Nedžad Drešević napustio Bošnjačku stranku

U obrazloženju ostavke naveo je da ne prepoznaje zalaganja za koje se borio zajedno sa Rafetom Husovićem, Kemalom Purišićem, Amerom Halilovićem, Osmanom Nurkovićem i drugim