Simonović: Nagrada Univerziteta znači da nikad nisam odustala od svojih snova

„Veliku zahvalnost dugujem i svojim uvaženim profesorima koji su od početka prepoznali moj afinitet za francuski jezik i koji su mi bili velika podrška na ovom putu. Takođe, koliko smatram da je ova nagrada dio moje zasluge, toliko i udjela  ima moja porodica i moji prijatelji koji su vjerovali u mene.“

Studentkinja Filološkog fakulteta Tamara Simonović iz Berana, sa Studijskog programa Francuski jezik i književnost, nagrađena je za najboljeg studenta sa prosjekom 10.

Ovo priznanje mi mnogo znači, jer je velika čast i privilegija biti izabrana za najbolju studentkinju Filološkog fakulteta“ kazala je za naš portal Tamara Simonović.

Istakla je da joj je ova nagrada dodatni motiv da nastavi da ulažem u svoje znanje i da ne zaboravi da se svaki trud na kraju isplati.

Mogu reći da ova nagrada nije rezultat samo ove dvije godine provedene na Fakultetu, već produkt cjelokupnog učenja od osnovne škole kada sam i počela sa izučavanjem ovog divnog jezika. Kako sam zaplovila u svijet francuskog jezika, znala sam da je to ono što želim da studiram i čime želim da se bavim.“ kazala je Tamara za Budim info.

Pored ljubavi prema francuskom jeziku, kako kaže, rodila se ljubav i prema Francuskoj kao i njenoj kulturi i civilizaciji.

Već tada je francuski postao ono po čemu me prepoznaju i taj se cilj nikada nije promijenio i danas mi je izrazito drago zbog toga, jer ova titula znači da nikad nisam odustala od svojih snova.“

Tamara Simonović, foto: UCG

Ona kaže da je srećna što je velika institucija poput Univerziteta Crne Gore prepoznala njen rad, trud, napor i što joj je uručila priznanje najboljeg studenta Filološkog fakulteta.

Veliku zahvalnost dugujem i svojim uvaženim profesorima koji su od početka prepoznali moj afinitet za francuski jezik i koji su mi bili velika podrška na ovom putu. Takođe, koliko smatram da je ova nagrada dio moje zasluge, toliko i udjela  ima moja porodica i moji prijatelji koji su vjerovali u mene.

Što se tiče daljih ciljeva, kaže da joj je želja da upiše master studije i iskoristi priliku studiranja u inostranstvu.

U skladu sa svojim težnjama istinski se nadam, a i radujem studiranju u Francuskoj što će umnogome pomoći još boljem upoznavanju i osjećaju francuskog jezika.“

Tamara Simonović, Foto: UCG

Njena poruka mladim ljudima je da vjeruju u svoje sposobnosti i razvijaju potencijale u tom pravcu, kako bi uvijek bili spremni na promjenu kako sopstvenu tako i u svijetu.

Povezane vijesti