ŠKOTSKA UVODI ČETVORODNEVNU RADNU NEDELJU

Škotska uvodi četvorodnevnu radnu nedjelju, ranije su to uradili Island i Novi Zeland.

Ovo pravo moći će da koriste određene grupe, poput roditelja sa malom djecom i to neće uticati na njihove prihode, jer će primati punu platu, kao kada bi radili 40 časova nedjeljno.

Ova mjera nije bezuslovna, ideja je da se poboljša odnos prema zaposlenima, ali i njihova produktivnost, te da oni sa ovih 80 odsto radnog vremena ostvare iste rezultate kao kada bi radili puno radno vrijeme.

Ova mjera dolazi i usled oporavljanja od mjera uvedenih u cilju suzbijanja koronavirusa.

Škoti su se, kako bi podstakli radnike da se vrate na posao, dosjetili četvorodnevne radne nedjelje, odnosno trodnevnog vikenda.

Škoti si sproveli anketu koja im je potvrdila da se ovo stanovništvu dopada. Čak 80 odsto njih željelo bi da radi po ovom principu. Isti procenat, a vjerovatno i isti ljudi, kaže da bi to poboljšalo njihovu dobrobit.

Piše : Budim info

Povezane vijesti

Uhapšena Direktorica ASK-a Jelena Perović?

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je danas u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO)? Službenici SPO ušli su jutros sa nalogom za

Pretres u prostorijama ASK-a

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) ušli su jutros sa nalogom za pretres u zgradu Agencije za sprječavanje korupcije (ASK). SPO je blokirao zgradu i u