Skupština: Dogovoren izbor troje sudija

Iz parlamenta rekli da će do sjednice Ustavnog odbora, na kojoj bi trebalo da bude utvrđena konačna lista, poslanici pokušati da postignu dogovor i o četvrtom kandidatu

Poslanici su na večerašnjem zajedničkom sastanku članova Kolegijuma predsjednice Skupštine i članova Ustavnog odbora postigli saglasnost po pitanju izbora tri od četiri kandidata za sudije Ustavnog suda, saopšteno je iz parlamenta.

Kazali su da će do sjednice Ustavnog odbora, na kojoj bi trebalo da bude utvrđena konačna lista, poslanici pokušati da postignu dogovor i o četvrtom kandidatu.

Sastanak je završen večeras oko 20.20 časova. Novinarima koji su čekali ispred, a kojima ranije nije bio dozvoljen ulaz na sastanak, niko nije dao izjavu.

Na dnevnom redu sastanka je bio dogovor oko izbora četvoro sudija Ustavnog suda, koji je u blokadi od septembra prošle godine.

Na sastanak su, osim predsjednice parlamenta Danijele Đurović, došli: Miloš Konatar i Suada Zoronjić (URA), Dragan Ivanović (SNP), Danijel Živković, Luiđ Škrelja, Suzana Pribilović, Vesna Pavićević (DPS), Simonida Kordić i Slaven Radunović (DF), Branka Bošnjak i Jovanka Bogavac (PZP), Momo Koprivica i Boris Bogdanović (Demokrate), Ivan Brajović (SD), Genci Nimanbegu (Forca), Draginja Vuksanović Stanković (SDP)

Povezane vijesti

Nastavljen pad cijena žitarica

Cijena kilograma pšenice pala na 22 centa, na najniži nivo za godinu i po. Značajan pad i cijena vještačkog đubriva Cijena pšenice na regionalnoj Produktnoj