Slučaj ubistva jelena: Uhapšena dva Beranca, za trećim se traga

Kolašinska policija identifikovala je osobe koje su sredinom novembra odstrijelile jelena u Nacionanlom parku Biogradska gora, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

„Danas su lišeni slobode M.B. (23) i L.R. (22), oba iz Berana, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nezakonit lov, dok se za V.D. (21) iz Berana, kojem se na se na teret stavlja krivično djelo nezakonit lov u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, intenzivno traga“, navodi se u saopštenju.


Iz UP su naveli da se sumnja da su osumnjičeni 14. novembra 2021. godine u jutarnjim časovima na području Nacionalnog parka Biogradska gora, izvršili navedeno djelo na način što su upotrebom lovačke puške odstrijelili divljač – jelena.


„Tada je ovaj događaj policiji prijavio šef službe zaštite Nacionalnog parka Biogradska gora, nakon čega je policija obavila uviđaj i u blizini pronašla odstrijeljenu divljač, lovačku pušku marke „Zastava“ kalibra 12mm i lovački prsluk. Pronađeni predmeti su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja“, saopšteno je iz UP.

Izvor: Vijesti

Povezane vijesti