Snažan zemljotres na sjeveru Italije

Epicentar potresa bio je kod Maradija, sjeveroistočno od Firence

Zemljotres magnitude 4,8 pogodio je rano danas djelove Toskane u Italiji, javili su geolozi i vatrogasci, a za sada nema izvještaja o šteti ili povrijeđenima.

U ovom trenutku nema posebno kritičnih situacija nakon zemljotresa sa epicentrom u Marradiju„, napisao je guverner Toskane Eugenio Đani na Fejsbuku, dodajući da su u toku provjere mogućih strukturalnih oštećenja na zgradama, prenio je Rojters.

Epicentar potresa bio je kod Maradija, sjeveroistočno od Firence i udario je u 5.10 ujutro poslije nekoliko manjih potresa, prema italijanskom institutu za geofiziku i vulkanologiju.

Institut je naveo da se te oblast smatra visoko rizičnom za potrese, podsjećajući posebno na zemljotres 1919. koji je pogodio Mudželo, a koji je bio jedan od najjačih u Italiji u 20. vijeku.

Italijanski vatrogasci saopštili su da su dobili nekoliko poziva od zabrinutih mještana, ali da za sada nije prijavljena nikakva šteta niti povrijeđeni

Povezane vijesti

Put od svetinje vodi u budućnost

Proširen puta kroz selo Mrtvo Duboko do manastira Kostrikovača, sredstva јe obezbieјdila Vlada Dritana Abazovića Narod kad krene da obnavlja svetinju on se i sam