SNP APELUJE DA NADLEŽNI OBEZBIJEDE ADEKVATNE USLOVE ZA RAD NOVINARIMA

?Povodom 2. novembra, Međunarodnog dana okončanja nekažnjivosti zločina nad novinarima, iz Socijalističke narodne partije Crne Gore apeluju na nadležne institucije da učine sve što je do njih da se obezbijede adekvatni uslovi za rad novinara.

„Podsjećamo da brojni napadi na poslenike javne riječi i dalje nisu razriješeni, počevši od ubistva Duška Jovanovića, pokušaja ubistva Olivere Lakić, napada na Tufika Softića i brojni drugi, koji su svojevremeno potreslii crnogorsku javnost“ rekli su iz SNPa.

?Dodaju da na neriješene slučajeve napada na novinare iz godine u godinu ukazuje i Evropska komisija u svojim izvještajima, u kojima nerijetko podvlači da je za nastavak evropskog puta naše države preduslov upravo rješavanje ovih i sličnih slučajeva.

?Svjesni da su za okončanje nekažnjivosti zločina nad novinarima ključni policija i tužilački organi, insistiraju na njihovoj daljoj profesionalizaciji i unapređenju njihovog rada, kako bi se konačno postigli rezultati i u ovoj oblasti.

„Tražimo od nosilaca najodgovornijih funkcija u Crnoj Gori da ulože svoj autoritet kako bi dodatno stimulisali pomenute institucije da naprave potrebne pomake u procesima istraživanja napada na medijske radnike“ zaključili su oni.

Povezane vijesti

Promjenljivo i dosta toplo do 30 stepeni

Na sjeveru Crne Gore danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i dosta toplo vrijeme. Na jugu promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode, a lokalno je