SNP BUDVA: CAREVIĆ VIŠE NEMA NAŠU PODRŠKU

➡️Klub odbornika SNP Budva, na elektronskoj sjednici OO SNP Budva jednoglasno je donio odluku da uskrati podršku trenutnom predsjedniku opštine Budva Marku Careviću.
Odbornici SNP Budva iskazali su spremnost za podršku novom kandidatu Demokratskog fronta za predsjednika opštine na kojeg oni nesumnjivo imaju pravo.

Već duže vremena Socijalistička narodna partija poziva na dijalog, kako bi оpštinu Budva izvukli iz VD stanja u kojem se trenutno nalazi.
„Nažalost, nismo naišli na razumijevanje gospodina Marka Carevića, što smatramo neodgovornim i bahatim ponašanjem trenutnog predsjednika opštine.“ navode iz SNP

Kako ističu odbornici SNP Budva aktuelni  predsjednik opštine je uzeo sebi za pravo da mijenja izbornu volju građana „tjerajući’’ iz vlasti  SNP  kao dokazanog  borca za pravdu i najčvršćeg protivnika DPS-a svih ovih decenija.
„Naše je mišljenje da ovo nije stav cjelokupne koalicije DF-a, već stav pojedinaca i to upravo onih ljudi koji su napravili ogromno bogatstvo u vrijeme OKG DPS-a.“ kazali su iz SNP

Dodaju da dodatnoj kulminaciji odnosa na političkoj sceni u Budvi opet doprinosi gospodin Carević sa planom otimanja imovine od Grbljana. Po oprobanom scenariju s Krimovice, kada je izgradio nelegalne objekte uzurpirajući tako pola miliona kvadratnih metara državne imovine, sada želi oteti zemlju fizičkim licima potencirajući na temi izgradnje sportskih igrališta, gdje je učestvovao lično aktuelni predsjednik opštine sa tadašnjim poslovnim saradnicima i članovima OKG DPS-a, na čelu sa odbjeglim šefom Svetozarom Marovićem. Opštinski sud u Kotoru  je odbio zahtjev Opštine Budve i MSC Budva za privremenom mjerom.

Dalje navode, da osoba koja je uzurpirala pola miliona kvadratnih metara državnog zemljišta sada želi da otme preko nekoliko stotina hiljada kvadratnih metara privatnog zemljišta, misleći da će se na taj način iskupiti, odnosno kompenzovati otetu zemlju na Krimovici.

Iz SNP ističu, da se zalažu za to da se vlasnicima da viša naknada za korišćenje njihove svojine, imajući u vidu nisku dosadašnju naknadu u odnosu na vrijednost imovine, a koja jedva može da pokrije sve obaveze koje ima NVO „Jaz-Mrčevo polje“.

„Pretpostavljamo da je g. Carević emotivno vezan upravo za Jaz gdje je donirao kamen za tamponiranje platoa i zauzvrat tražio da bude privilegovan izvođač radova na projektima opštine, u vladavini OKG DPS a poslije zahtijevao  od sadašnje vlasti da mu se ta donacija plati u iznosu od  2.500.000,00 €, upravo od opštine Budva.“ navode iz SNP

➡️SNP SE ZALAŽE DA SE SVIMA VRATI SVOJINA KOJA JE NELEGALNO OTUĐENA

Ono za šta se zalaže SNP je da se zemlja vrati i Rafailovićima, Luketićima, Dapčevićima, Rajkovićima i svima ostalima kojima je otuđena svojina na nelegalan način u opštini Budva.

Takođe, SNP  se zalaže da gospodin Carević vrati zemlju koju je uzurpirao i otuđio od države Crne Gore, što ne bi bilo moguće da nije imao svesrdnu pomoć i „saglasnost“ bivše vlasti koju su činili DPS i vjerni sateliti.“

Povezane vijesti