SNP: Devetnaest godina čekamo pravdu

„Od kada se prije tri godine Crnoj Gori dogodio narod i vratila vjera u demokratiju i vladavinu prava, vratila se i nada da će brzo stići i odgovori na pitanja ko je i zašto ubio Duška Jovanovića“, kazali su iz SNP-a.

Iz Socijalističke narodne partije su, povodom 19 godina od ubistva Duška Jovanovića, kazali da vjeruju da je iza nas vrijeme kada je novinarstvo u Crnoj Gori bilo zarobljeno od strane režima, od strane onih koji su Crnu Goru doveli na najnižu ljestvicu u svakom smislu.

„Na današnji dan prije 19 godina mučki je ubijen jedan od nas – Duško Jovanović, urednik dnevne novine Dan, jedan od osnivača Socijalističke narodne partije, dugogodišnji poslanik SNP u crnogorskom Parlamentu. Ni danas, devetnaest godina poslije, nema javnog odgovora na pitanje ko je ubio Duška Jovanovića, ko je pucao i zbog čega“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Nekada ponosna država, kazali su oni i dodali da zbog tih i takvih je postala prepoznata u svijetu po kriminalu i korupciji, po obračunima klanova, ubistvima i sumnjivim poslovima.

Članovi SNP-a
foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore

„Od kada se prije tri godine Crnoj Gori dogodio narod i vratila vjera u demokratiju i vladavinu prava, vratila se i nada da će brzo stići i odgovori na pitanja ko je i zašto ubio Duška Jovanovića. Konačno je Crna Gora na pravom putu“, kazali su iz SNP-a.

Za Socijalističku narodnu partiju, dodali su, Duško Jovanović je oduvijek bio simbol istine i pravde i istrajaćemo u tome da se konačno saopšte odgovori na pitanja koja postavljamo već 19 godina.

19 godina od ubistva Duška Jovanovića
19 godina od ubistva Duška Jovanovićafoto: Socijalistička narodna partija Crne Gore

„Duško je za svoju slobodno izgovorenu riječ dao svoj život. Dužni smo da zbog istine i pravde za koju se borio, zbog njegovog rano prekinutog časnog i poštenog života, saznamo ko je to sebi dao za pravo da nekome oduzme život kako bi prikrio svoja nepočinstva. I da ga stigne kazna kakvu zaslužuje. Uvjereni smo da je taj dan blizu“, dodaje se u saopštenju SNP-a.

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u