SNP: Gdje je milijarda eura koju je Markovićeva Vlada „uložila“ u sjever Crne Gore

Podatak da je u čak 16 crnogorskih opština broj penzionera veći od broja zaposlenih, u osam opština nezaposleni su brojniji od zaposlenih, dok u tri opštine ima više korisnika socijalne pomoći nego radnika, najbolje govori kakav je rezultat tridesetogodišnje vladavine DPS-a i njenih satelita.  To su saopštili iz SNP.

-Statistika naročito ukazuje na katastrofalno stanje na sjeveru Crne Gore. Tako, u 13 opština na sjeveru ima 25 hiljada nezaposlenih, oko 30 hiljada penzionera, dok socijalnu pomoć prima skoro14 hiljada stanovnika. Ovako izgleda „ravnomjeran“ regionalni razvoj po mjeri DPS-a. Ovdje je neophodno podsjetiti na „čuvenu“ izjavu bivšeg premijera Duška Markovića iz jula 2019. godine da je u sjeverni region uloženo milijardu eura, te da je sjever veliko gradilište Crne Gore-navode oni.

Dodaju: „Postavljamo pitanje gdje su ti veliki projekti i nevjerovatne investicije i kako se desilo da kvalitet života građana sjevera nije nimalo poboljšan? Prema dostupnim podacima, jedino je rastao broj nezaposlenih i korisnika socijalne pomoći, dok nije učinjeno gotovo ništa kako bi se pospješilo zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta“.

-Predstavnici nove vlasti moraju pokazati da su drugačiji od svojih prethodnika i da će zaista učiniti sve što je moguće kako bi se proklamovani cilj omogućavanja ravnomjernog regionalnog razvoja ostvario u praksi. Razvoj sjevera mora biti jedan od prioriteta svake vlasti, kako bi se ljudima koji žive na ovom području konačno omogućio dostojanstven i pristojan život-navode oni.

Dodaju: „Prvi preduslov za to je izgradnja saobraćajne, energetske i druge infrastrukture bez koje nema razvoja, napretka i boljeg standarda za naše građane na sjeveru. Samo na taj način stvoriće se pretpostavke za ostvarivanje dobra za sadašnje i buduće generacije“.

Povezane vijesti