SNP: LOKALNE IZBORE ODRŽATI U JEDNOM DANU

Socijalistička narodna partija Crne Gore izražava zabrinutost zbog namjere predsjednika države Mila Đukanovića da do 6. oktobra raspiše lokalne izbore u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju, uprkos tome što se većina partija na vlasti slaže da bi izbore u ovim opštinama trebalo održati naredne godine zajedno sa ostalih deset opština.

Naime, u skupštinskoj proceduri se nalazi Predlog dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se predlaže da se mandat lokalnoj vlasti u opštinama Mojkovac, Petnjica, Cetinje, Ulcinj i Berane produži do proljeća, kada bi se održali izbori u 17 opština i eventualno u Tuzima, ako bi tamošnji lokalni parlament sam sebi skratio mandat.

SNP CG je već predlagala spajanje nekoliko izbornih ciklusa i njihovo održavanje u maju naredne godine, kako bi se izbjeglo držanje našeg društva u stalnoj napetosti i vanrednom političkom stanju, koje nimalo ne pogoduje ionako već pregrijanoj društvenoj atmosferi.

Podsjećamo i da je Evropska komisija u poslednjih nekoliko izvještaja za Crnu Goru ukazivala na problem prečestog održavanja lokalnih izbora koji se ne mogu pratiti na valjan način i ostavljaju veliki prostor za nepravilnosti koje se ne mogu kontrolisati.

Zbog svega navedenog, pozivaju Aleksu Bečića, čija je partija predlagač dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, da ovaj akt što prije stavi na dnevni red Skupštine Crne Gore, kako bi se spriječila namjera Mila Đukanovića da čestim održavanjem lokalnih izbora drži u stalnoj tenziji crnogorsko društvo, a sve sa ciljem ostvarivanja političke koristi za svoju partiju.

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.